Make-up trend: de glitterende lipgloss is terug!

Geüpdatet op 12 februari 2020 door Lore Ginneberge
Make-up trend: de glitterende lipgloss is terug!Getty Images

Laat je matte lipstick maar thuis, (glitterende) lipgloss is weer helemaal terug.

Zoals dat gaat met trends schipperen we steeds tussen twee uitersten. Seizoenen, zelfs jaren lang was de matte lipstick koning van de make-upschappen, maar daar komt nu (eindelijk) verandering in. Want eerlijk is eerlijk, we zijn onze droge lippen meer dan moe.

Glanzend & gezond

De huidige tendens schrijft een gezonde, verzorgde look voor. Dit zagen we al in extra voedende skincare en make-up die je huid niet verbergt, maar laat stralen. Ook lipsticks volgen deze trend, met lichte, verzorgende formules die je een glanzende mond bezorgen. Net wat je nodig hebt na de koude wintermaanden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door e.l.f. Cosmetics (@elfcosmetics) op

Deze lipolie is een verzorging met een kleurtje. Jojobaolie, Vitamine E en abrikoos bezorgen je zijdezachte lippen in no-time.

lipgloss elf cosmetics
Tinted Lip Oil, e.l.f Cosmetics, €8

Shop hier

Wetlook

Liever een intenser effect? Met een glanzende lipstain heb je het beste van twee werelden: de intense kleur van een matte lipstick en het wetlook-effect van een lipgloss.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door M·A·C Cosmetics (@maccosmetics) op

De nieuwe M.A.C lipgloss met vinyl-effect heeft een ultra gepigmenteerde formule en zorgt toch voor voldoende hydratatie.

mac lipgloss lacquer patent paint
Patent Paint lip Lacquer, M.A.C, €24,50

Shop hier

Glitterende lipgloss

Ja hoor, alweer een nineties trend waarvan we dachten dat 'ie nooit meer terug zou komen. Deze glitterende glosjes hebben anno 2020 gelukkig een verbeterde (lees: minder plakkerige) formule, waardoor je je haren met een gerust hart los kunt dragen. Misschien niet voor elke dag, maar eens zo leuk voor een avondje uit. Nu nog de varianten met fruitsmaakjes terugbrengen alsjeblieft!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Glossier (@glossier) op

Niemand doet gloss zo goed als Too Faced. Deze Rich & Dazzling lipgloss zorgt voor een schitterende mond die hoofden doet draaien.

too faced make-up lipgloss
Rich & Dazzling High-Shine Sparkling Lip Gloss, Too Faced, €20,50

Shop hier