De waarheid over domme blondjes

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
De waarheid over domme blondjes

Blondines kunnen opgelucht ademhalen. De mythe van de "domme blondjes" wordt voor eens en altijd ontkracht. 

Uit de studie van de Ohio State University blijkt dat blondines helemaal niet dom zijn. Integendeel: blondines blijken juist een hoger IQ te hebben dan vrouwen met een andere haarkleur.

Volgens onderzoeker Jay Zagorsky brachten de vooroordelen jegens blondines nadelige gevolgen met zich mee: “Het stereotiep heeft wel degelijk een impact op het krijgen van een job, het maken van promotie en andere sociale ervaringen” vertelde hij aan het Australische news.com.au. "Deze studie levert overtuigend bewijs dat er geen discriminatie van blondines zou mogen zijn op basis van hun intelligentie." (Beter: geen discriminatie zou mogen zijn op basis van haarkleur?) Maar dat weten wij natuurlijk al langer

harvard-elle-woods

Hoger IQ

De cijfers spreken voor zich: blonde vrouwen bleken gemiddeld een IQ te hebben van 103,2, brunettes halen 102,7, roodharigen 101,2 en zwart­harigen 100,5. Gemiddeld ligt de intelligentie van blondines dus iets hoger, maar daar mag je geen grote conclusies uit trekken, zegt de onderzoeker. “Je kan niet met zekerheid zeggen dat blondines slimmer zijn, maar we kunnen wel besluiten dat ze niet dommer zijn”, besluit ­Jay Zagorsky.

Vv7fdKV

Staat genoteerd.

(stagiaire Sarah Van Damme)