Giorgio Armani lanceert foundation van de toekomst

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Giorgio Armani lanceert foundation van de toekomst

Maestro Glow van Giorgio Armani Beauty combineert make-up met huidverzorging en de kans is groot dat jij dit technologisch hoogstandje in je make-uptasje wilt.

Maestro Glow, € 68,00
Maestro Glow, € 68,00

We zijn niet meer zo enthousiast geweest over een nieuwe foundation sinds Lancôme de cushion foundation naar Europa bracht. En toch, in amper een paar weken tijd groeide de Maestro Glow van Giorgio Armani uit tot een favoriet in de ELLE Beauty Room. De ‘glow’ in Maestro Glow transporteert immers eenvoudig van het flesje naar je gezicht.  En laat dat net een look zijn waar we dit voorjaar naar op zoek zijn.

Dat het team van Giorgio Armani Beauty het een en ander weet over het samenstellen van een degelijke foundation, bewees het huis vier jaar geleden al met de lancering van Maestro Fushion Make-Up, een succesvolle foundation gelauwerd om zijn natuurlijke dekking en matte finish. Met de lancering van de Maestro Glow gooit het label het evenwel over een andere boeg en creëerde een bi-phase elixir (schudden voor gebruik!) dat huidverzorging, bescherming (SPF30) en make-up combineert. Een slimme mix die heel wat voordelen heeft. Veronique Roullier, directeur bij L’Oréal Luxe Make-up Laboratories, legt uit: ‘De Maestro Glow gaat de teint egaliseren en toch is het ook een olie die voor een gezonde gloed op het gelaat zorgt. Perfect voor vrouwen die op zoek zijn naar een product dat de voordelen van een huidverzorgingsproduct met die van een foundation combineert. Dit product voelt enorm comfortabel aan en is perfect geschikt voor vrouwen met een droge huid.’

Ook Linda Cantello, international make-upartist bij Girgio Armani, experimenteerde backstage al volop met de nieuwe liquide formule. Zeker nu de lente in aantocht is, haalt ze het glazen flesje regelmatig uit haar make-upkoffer. ‘Dit product is perfect voor het creëren van een warme gloed die zo mooi staat bij de warme zomerdagen.’, klinkt het.

Op die echte zomerdagen is het nog even wachten maar met de lente in aantocht, gaan we al graag voor een dauwfrisse look. Verrassend genoeg bevat deze luchtige en zeer vloeibare foundation geen water (wat uiteindelijk toch verdampt door de temperatuur van de huid) maar een hoge concentratie voedende oliën die ervoor zorgen dat de huid glanst maar niet vet is. Hiervoor doen de laboratoires van Armani Beauty een beroep op drie specifieke oliën die net als de noten van een parfum met het verstrijken van de tijd vrijgegeven worden. Alle oliën vervullen op hun beurt een specifieke functie en zorgen samen voor een harmonieus effect op de huid.

Tenminste, als je een normale tot droge huid hebt. Hoewel de glow in dit product niet aan glinsters te danken heeft, kunnen de glanzende oliën oneffenheden of glimmende zones extra benadrukken. Ook wie wat extra dekking kan gebruiken, zal die bij deze foundation niet vinden. Bij een normale of droge huid mag je wel mooie resultaten verwachten. Ook het aanbrengen van deze foundation is simpel. Een paar druppeltjes tussen de vingers verwarmen en over het gelaat verdelen is er niet aan. Glim je te veel? Met een vleugje transparant poeder is het probleem zo verholpen.

Maestro Glow (€ 68,00) is verkrijgbaar in negen verschillende tinten in de zes verkooppunten van Giorgio Armani Beauty en via www.parfuma.com