5 x lichaamsdelen die je kan contouren

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Elise
5 x lichaamsdelen die je kan contouren

Een gespierd buikje en slanke bovenbenen zonder fitnessabonnement? Neem een tube zelfbruiner erbij en ga aan de slag: 

Dankzij Kim Kardashian kent de halve wereld ondertussen wel het contourfenomeen. Jij nog niet? Ter verduidelijking: contouren is de subtiele vaardigheid om op een strategische manier make-up aan te brengen om je betere vormen te accentueren en omgekeerd: om mindere features te verdoezelen.

Ooit was deze beauty hack enkel weggelegd voor de crème der make-upartiesten, nu - dankzij tutorials op Pinterest en Youtube - is contouren een stuk toegankelijker.

1/

#1: Buik

Een sixpack zonder ook maar een uur in de gymzaal door te brengen? Fake een wasbordje met… make-up. Met de juiste tint op de juiste plaats kan je je spieren (in spe) extra in de verf zetten. Een geslaagde optische illusie? Wij hebben zo'n zwembadblauw vermoeden dat dit ogenschijnlijk sixpack verdwijnt als sneeuw voor de zon.

How to: 

Maak de zijkanten van je buik bruin met zelfbruiner, zodat je optisch direct een smalle taille krijgt. Vervolgens kun je op je buik V-vormen creëren, van boven naar beneden. Ook dit zal je figuur slanker laten lijken.

https://www.youtube.com/watch?v=HwXwsJbAZZg

2/

#2: Nek

We botsten op een beauty tutorial die een "sierlijke hals" belooft. Ideaal en hoogstnoodzakelijk voor opgestoken kapsels.

https://instagram.com/p/BA7T31FG3e8/

Voor Michel van de Sky is the Limit enthousiast aan het contouren slaat, nog enkele bedenkingen:

  • Waar is de fun van je haar op te steken als je je moet zorgen maken over je nek?
  • Sinds wanneer is de hals zelfs een probleemzone?
  • Wie heeft hier tijd voor?
  • Wie gaat die droogkuis betalen?

Sla het halscontouren over en spaar je T-shirts.

3/
#3: Decolleté

Een cupmaat meer door enkele simpele vegen? Er blijken behoorlijk wat tijd en cosmetische producten mee gepaard te gaan, maar het moet gezegd: het eindresultaat mag er best wezen. Het ziet er subtiel en natuurlijk uit.

How to: 

Voor een welgevormde decolleté breng je de zelfbruiner aan met een sponsje (of kwast, als je gebruik maakt van bronzer) in de vorm van twee halve manen aan de bovenkant van je borst. Volg de natuurlijke ronding van je borsten.

untitled-1

Tip: Contouren is niet voor iedereen weggelegd. Neem de tijd om de juiste tint van make-up voor je huidtoon te kiezen én - niet onbelangrijk - blend blend blend.

LEES OOK: How to: make-up voor je decolleté

4/

#4: Billen 

Vergeet squatten, butt contouring helpt je aan een stevige en ronde bilpartij zonder ook maar één keer door je knieën te gaan.

gallery-1438095141-butt
KATHLEEN KAMPHAUSEN/LAUREN AHN

How to? 

Lift je billen optisch door zelfbruiner aan de onderkant en zijkant aan te brengen. Door daar een schaduw te creëren, krijg je meteen een prominent achterwerk.

5/

#5: Benen

Ja hoor, ook je benen kan je optisch verlengen met een druppel bruinen-zonder-zon.

contouring

How to? 

Maak de binnenkant van je dijbenen donkerder om zo een slanker effect te creëren. Je benen zullen ook langer lijken. Breng een lichtere tint aan op de  scheenbenen. Kortom: buitenkant en binnenkant donker, het midden hou je licht.