Deze surfster is niet sexy genoeg voor sponsors

Geüpdatet op 14 maart 2016 door ELLE België
Deze surfster is niet sexy genoeg voor sponsors

Driemalig wereldkampioene surfen Silvana Lima slaagt er niet in om sponsors aan te trekken. De reden? Ze is niet sexy genoeg. 

"Ik ben niet de knapste vrouw die hier rondloopt en ik ben geen model. Ik ben een professionele surfer. Als het gaat over de sponsoring van kledij in deze wereld moet je zowel een surfer als model zijn" vertelde Silvana aan de BBC.

De sportieve Braziliaanse werd reeds 8 keer als beste surfster uitgeroepen in haar thuisland en ze is al drie keer wereldkampioen geworden. Toch heeft Silvana het enorm moeilijk om sponsors te vinden. De reden? Haar looks komen niet overeen met het ideaalbeeld van een surfer. "Iedereen stelt zich altijd Victoria Secret modellen voor, maar dit beeld klopt niet met de werkelijkheid."

Schermafbeelding 2016-03-07 om 16.09.39

Silvana heeft nochtans een atletisch lichaam waar veel vrouwen van dromen. Maar dat is niet genoeg zegt ze. "Zolang je er niet uitziet als een supermodel trek je geen sponsors aan. Ik kan mezelf veranderen, mijn borsten laten vergroten, mijn haar veranderen, enzovoort. Dit wil ik niet omdat niemand me dan nog zal herkennen."

Om haar reizen te financieren, startte ze enkele jaren geleden met het fokken van Franse buldogs. Silvana weet van aanpakken en daar houden sommigen wel van. Ze zegt ondertussen een sponsor te hebben gevonden. Wordt vervolgd!

oct2012_girl_pic

(stagiaire Sarah Van Damme)