Cinnamon Swirl is dé nieuwe haarkleur

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Cinnamon Swirl is dé nieuwe haarkleur

Fans van de bronde (bruin en blond) haarkleur, opgelet! Er is een nieuwe haarkleurtrend, en it looks amazing.

De Cinnamon Swirl haarkleur is een creatie van de New Yorkse haarstylist Ryan Pearl, die onder meer de lokken van it-girls Hailey Baldwin en Lo Bosworth verzorgt.

Pearl verklaart hoe hij op het idee kwam om een haarkleur Cinnamon Swirl te noemen"Ik probeer altijd een haarkleur uit te leggen aan mijn klanten aan de hand van eten. Zo kunnen ze zich beter een beeld vormen dan wanneer ik praat over 'warme en koele tinten'."

cinnamon swirl hair

Om de Cinnamon Swirl look voor het eerst aan de wereld te laten zien, ging Pearl aan de slag met het haar van het Braziliaanse model Natalia Borges. Aan de haarwortels bracht hij een kaneeltint aan die niet veel verschilt met Natalia's echte haarkleur, waardoor de uitgroei minder opvalt. Daarna gebruikte hij twee verschillende tinten(kaneel- en honingachtige kleur) die hij over het haar verdeelde en daarna in een folie zette. De folie zorgt ervoor dat slechts sommige stukken van het haar lichter worden en dat de kleuring daarom natuurlijk lijkt. "Minder gemixt, meer dimensioneel", aldus Ryan Pearl.

instagram ryan pearl

Ryan voegde er ook nog aan toe dat deze kleur echt iets is voor meiden die een uitdagende look aandurven. Wij kunnen alvast niet wachten om deze nieuwe haarkleur uit te proberen!

ryan pearl
Ryan Pearl en model Natalia Borges

(Stagiaire Laura Vermeire)