5x tips voor blonder haar

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
5x tips voor blonder haar

Ben jij een (fake) blondie? En last van blonde lokken die geel kleuren? ELLE to the rescue: wij zetten de 5 beste tips tegen geel haar voor jou op een rijtje:

#1: Zilvershampoo

Zilvershampoo bevat blauwe en paarse  pigmenten (vandaar ook de paarsachtige kleur) die het gele pigment doen verminderen. Na 1 wasbeurt zal je al merken dat je haar  een stuk minder geel is. Opgelet: wissel af met gewone shampoo. Als je je haar elke keer met zilvershampoo wast is de kans groter dat heteen blauwe schijn krijgt (die na enkele wasbeurten gelukkig ook weer verdwijnt).

schwarzkopf blond me
Schwarzkopf Blond Me, €9,15

 

tigi-fashionista-shampoo
Catwalk by Tigi, €13,95

 

Lanza, €23,35
Lanza, €23,35

1/

#2: Conditioner en haarmasker

Conditioner en haarmaskertjes zijn belangrijk om je haar gezond te houden, en dat geldt zeker voor gekleurd haar. Blonderen is zeer schadelijk en daarom moet je haar extra gevoed worden. Gebruik conditioners en haarmaskers die bedoeld zijn voor blondines.

Tip: Een haarmasker werkt pas echt goed als je je haar zo'n 20-30 minuten inpakt met aluminiumfolie en daaromheen een handdoek wikkelt. Dat zorgt ervoor dat je hoofd en haar lekker warm worden waardoor het masker extra goed kan intrekken.

Christophe robin masker
Haarmasker Christophe Robin, €38
guhl masker zilver
Guhl anti-geel-effect masker, €7,35
conditioner zilver
Catwalk by Tigi conditioner, €16,5

2/

#3: Crèmes/ toners

L'oreal ontwikkelde een kleur corrigerende crème tegen de vergeling van blond haar en highlights.

Werkwijze: Aanbrengen op gewassen handdoekdroog haar, 5-10 minuten laten inwerken en vervolgens grondig uitspoelen.

color corrector blondes
L'Oreal Color Corrector Blondes, €9,15

Gebruik een toner na het blonderen! Een toner is een paarse kleurspoeling die gele pigmenten in het haar neutraliseert. In tegenstelling tot een zilvershampoo, die eigenlijk gewoon een laagje op je haar legt, kan een toner beter in het haar doordringen, waardoor het effect zo'n 4 weken zichtbaar blijft. Een toner laat je best bij de kapper aanbrengen, maar als je wat krap bij kas zit kan je het gerust ook zelf doen. De toners van Wella zijn zeer effectief!

Werkwijze: Afhankelijk van welke kleur je wenst, kies uit asblond, zilver blond of beige blond voor de toner. Meng die met een 'cream developer' volume 10 of 20, zodat de kleur beter blijft. Breng aan op het haar en spoel vervolgens goed uit.

Tip: Check zeker de verpakking om te weten hoelang de toner op het haar moet blijven!

wella color charm toner
Wella Color Charm asblond, £7,45
10 volume cream developer
Divina 10 volume cream developer, £8,39

3/

#4: Citroen

citroen

Citroen bevat zuren die de gele kleur in je haar lichter kunnen maken. Wring de citroen uit, wrijf het sap over de gele stukken van je haar, laat even inwerken en spoel daarna grondig uit. Om het effect te vergroten kan je een uurtje in de zon gaan zitten met het citroensap in je haar. Zon en warmte zorgen er namelijk voor dat je haar sneller licht wordt. Gebruik zeker een conditioner na de citroensapkuur!

4/

#5: UV filters

Als je in de zon gaat liggen, bescherm je je huid met een zonnebrandolie tegen schadelijke UV stralen. Waarom zou je dan niet hetzelfde doen met je haar? Sprays en serums met UV filter beschermen je haar tegen uitdroging en schade die veroorzaakt wordt door de zon. Gemakkelijk te vinden bij je kapper of drogist!

SP sun UV protect spray, €14,69
SP sun UV protect spray, €14,69
Wella sun protection spray, €12,95
Wella sun protection spray, €12,95

Tip: Zorg er op vakantie ook steeds voor dat je je haar grondig uitspoelt nadat je uit het zwembad komt! De algicides in het zwembadwater kunnen er namelijk voor zorgen dat je sexy blonde hair opeens groen uitslaat!

(Stagiaire Laura Vermeire)