Publireportage: Lanvin tekent samen met Alber Elbaz voor een groot damesparfum

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Publireportage: Lanvin tekent samen met Alber Elbaz voor een groot damesparfum

Lanvin

ME is een verrassend damesparfum, geïnspireerd op en ontsproten aan de magie van Lanvin, getekend Alber Elbaz.

Weelderige juwelen met veel edelstenen, gesofisticeerde maar minimalistische outfits, een kunstige snit en dito kleurenpalet, talent voor gekreukte, gedrapeerde materialen, maar ook voor onmetelijk raffinement, soberheid en borduurwerk, zachte lijnen en lovertjes... De creaties van de artistieke directeur van Lanvin ademen precieze vormen, hoogwaardige details en een kijk op mode die de vrouw niet degradeert tot een proefkonijn, maar haar eigentijds en dus mooi maakt, daarbij zin voor schoonheid verzoenend met draagbaarheid.

Wanneer een ontwerper als Alber Elbaz – wiens roeping het is om vrouwen allure, allure en nogmaals allure te beloven – zich toelegt op de creatie van een groot Lanvin-parfum, gelden uiteraard dezelfde aanpak, eisen en opvattingen.

Deze geurcreatie, bestudeerd als een nieuw juweel van het huis Lanvin en opgevat als een accessoire dat het waard is om de displays en boetieks van het merk te sieren, is een gulle bloemengeur waarin de modewereld en de parfumwereld versmelten. Dit Eau de Parfum heeft een hoog couturegehalte en wordt opgedragen aan vrouwen die dol zijn op de creaties van de ontwerper. Het is sophisticated, grillig, apart, sprankelend, ja zelfs een tikkeltje brutaal. Maar ook bedwelmend, resoluut, sensueel, ergens halverwege modenarcisme en zelfvertrouwen. En het weigert alle codes die de verbeelding fnuiken. Het credo: zichzelf zijn, ME worden.

“ME is meer dan een parfum. Het is een heus verhaal dat wordt beschreven, verteld en uitgelegd in geuren en akkoorden. Het is een partituur van doorleefde emoties, een compositie voor de zintuigen”, verduidelijkt Alber Elbaz.

In zijn etui in mythisch Lanvin-blauw, als een cadeau versierd met een strik in gegaufreerd goud, is deze creatie op zich een erg begeerlijk object. De flacon, opgevat als een collector’s item met een tijdloze toekomst, komt al even sterk uit de hoek. Het design kreeg tal van typische couturecodes mee.

Het parfum zelf is een onstuimige bloemengeur en komt daar ook kordaat en gevat voor uit. Op een majeurakkoord van zoethout en blauwe bosbes duiken fruitige topnoten, hartstochtelijke hartnoten (onder meer tuberoos) en intrigerende basisnoten op: fascinerend zoethout bijvoorbeeld.

Betoverend, sensueel, modieus, elegant, typisch voor Parijs, chic: ME is evenzeer een geboorte als een statement. De geboorte van een nieuw parfum, van een originele, verleidelijke en stoutmoedige aanwezigheid. Complex ook want iedereen is ME. En het statement dat de Lanvin-vrouw in de ogen van Alber Elbaz niemand anders is dan wij, dan u… Dankzij ME.