Waarom Cindy Crawford hét ultieme topmodel is

Geüpdatet op 2 februari 2016 door ELLE België
Waarom Cindy Crawford hét ultieme topmodel is

Het iconische topmodel Cindy Crawford blaast op 20 februari 50 kaarsjes uit. Dit is volgens haar het ideale moment om met pensioen te gaan en te stoppen met modellenwerk. Hier zijn 10 redenen waarom Cindy Crawford volgens ons hét ultieme topmodel is:

1/

cindy-crawford-becoming-college-newspaper

  1. De foto waarmee het allemaal begon

Hoe één foto, in bikini naast het zwembad, het leven van dit 16-jarige meisje compleet veranderde. De foto werd destijds genomen door het toenmalige lief van Cindy en verscheen in het lokale schoolkrantje. De fotograaf moedigde haar aan om naar Chicago te gaan en een agent te vinden. Op korte tijd mocht ze samenwerken met de aller grootsten en was haar carrière definitief gelanceerd.

2/

6UkK7HN

2. De cover van Playboy

Het topmodel stond in totaal 3 keer op de cover van Playboy. In 1988, 1996 en 1998. Nadat ze mama was geworden zei ze dat ze niet meer wou poseren voor Playboy omdat ze haar kinderen niet in verlegenheid wou brengen. Een spijtige zaak volgens mister Hugh Hefner.

3/

26EB3AAF00000578-3007797-She_s_still_got_it_Cindy_Crawford_flaunted_her_amazing_figure_in-a-6_1427208128125

3. Een sexy shoot op haar 49ste

Het ex-topmodel zag er op deze shoot in 2015 nog steeds fantastisch uit, zelfs met haar 49 lentes. Alle ogen waren dan ook op haar gericht. Het is duidelijk dat ze het sexy poseren nog niet is afgeleerd. Go Cindy!

4/

cindy-randy-zoom-29b1abea-d2e1-4465-b2ba-6ba0574ec0c7

4. Ze belandde in bed met een dronken George Clooney

Tegenwoordig zijn ze allebei een stuk rustiger, maar Cindy Crawford, haar man Rande Gerber en George Clooney hebben samen wat afgefeest. “We hadden op een avond wat drankjes op en ik kon niet meer naar huis. Ik ging slapen en ze dacht dat ik Rande was”, vertelde George Clooney enkele jaren geleden aan US Magazine. “Haar man was aan het slapen in de andere kamer omdat de kinderen in hun bed lagen en ze wilde hen niet wakker maken. Cindy dacht dat ik Rande was en ze sprong nogal enthousiast bij mij in bed!” Hola paula. 

Het olijke trio kon trouwens hartelijk lachen om de vergissing. Later blikten ze met hun drietjes dit campagnefilmpje in voor Casamigos, het tequila label dat Clooney en Gerber samen runnen. (Pittig detail: toen stond ook Clooneys ex Stacy Keibler nog in the picture)

5/

fair-game-1995-06-g

5. Een geflopte film

Ze speelde in 1995 mee in een film van Andrew Sipes, Fair Game. Daarin speelde ze de rol van advocate. Jammer genoeg flopte de film en het kreeg een score van 2,4/10. Recensenten hekelden de slechte acteerprestatie van Crawford en vonden het gewoon 'awkward'. Crawford werd genomineerd voor 3 Razzie's: slechtste actrice, slechtste nieuwkomer en slechtste on-screen koppel (samen met William Baldwin). Auwtsch. Ze won gelukkig geen enkele prijs.

6/

holding-cindy-crawford-workout-video

6. Ze was 'de Jane Fonda van de jaren 90'

Toen iedereen haar vroeg hoe ze aan haar atletische lichaam met rondingen kwam, bracht ze twee fitnessvideo's uit samen met haar personal trainer Radu Teordescu en werd ze de Jane Fonda van de jaren negentig genoemd. Vrouwen wereldwijd hesen zich in strak zittende pakjes om voor hun tv-toestel mee te trainen met Shape Your Body Workout en The Next Challenge Workout. In 2000 volgde A New Dimension, dat gemaakt werd toen ze nog niet zo lang bevallen was van haar zoon. Ze wou opnieuw in shape raken na haar zwangerschap.

Wil je een killerbody net als Cindy? Bekijk hieronder haar work-out video:

7/

o.11663

7. Ze ontwierp een eigen parfum, schoonheidsproducten, meubel- en kledinglijn

Ze ontwierp 3 parfums: Feminine, Waterfalls en Woman. Daarnaast richtte ze samen met de Franse dokter Jean Louis Sebagh het cosmeticamerk Meaningful beauty op. Volgens haar is dit het geheim voor een jonge huid, samen met botox als we haar mogen geloven.

meaningful-beauty-cindy-crawford_featured11

Lonny-Mag-Cindy-Crawford

Sinds 2005 is ze ook helemaal into deco en richtte ze haar eigen meubellijn op, genaamd Cindy Crawford Home. Sinds 2005 kan je comfortabele leren zetels, eettafels uit exotisch hout en gigantische bedden kopen die door haar zijn ontworpen.

Drie jaar daarvoor ging ze in zee met de Amerikaanse warenhuisketen JC Penney waar je voor een zacht prijsje je huis helemaal à la Crawford kon inrichten: in de lijn Cindy Crawford Style vind je onder meer pluizige badhanddoeken, mooi beddengoed met bijpassende gordijnen, rustieke tuinmeubels en zelfs een porseleinen taartenplateau.

Cindy_Startseite

In 2012 lanceerde ze ook haar eerste kledingcollectie voor C&A. Deze bestond uit klassieke blazers, leren jasjes, zachte truien en haar favoriete coatigan (een lange cardigan die je als jas kan dragen). Je kan dus wel zeggen dat ons Cindy een bezige bij is.

8/

HOS-12-089-cindy-crawford

8. Ze presenteerde (succesvol) voor MTV

Ze presenteerde van 1989 tot 1995 het succesvolle MTV-programma House of Style. Het was toen een enorm populair programma waarin de mode van die tijd onder de loep werd genomen door grote namen als Jean Paul Gaultier, Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Salt-n-Pepa, Sofia Coppola, Winona Ryder, enzovoort.

In de jaren 90 ontstond een hele hype rond supermodellen en het programma gaf de kijker, naast sneak peeks bij catwalkshows, een uitgebreide blik op het leven van de Naomi Campbell en co. In 2012 was het programma terug op het scherm te zien, met Bar Refaeli als host.

Bekijk het hier:

9/

00f84dcfbb8d7f282385f985067076ed1fd5e155

9. Ze schaamt zich niet voor haar cellulite en hangende borsten

Wat Cindy zo populair maakt bij andere vrouwen, is haar eerlijkheid en nuchtere kijk op de realiteit. Zo meldde ze ooit dat ze er 's ochtends ook niet uitziet als de Cindy Crawford van in de boekskes en windt ze er geen doekjes om dat ze voor dat strakke lichaam hard moet werken.

Ze geeft grif toe dat ze cellulitis heeft en dat haar 'borsten niet meer op dezelfde plek zitten als vroeger'. Cindy, now we love you even more. 

10/

attends the premiere of Disney's "Tomorrowland" at AMC Downtown Disney 12 Theater on May 9, 2015 in Anaheim, California.

10. Haar knappe nageslacht

Als je het model vraagt naar haar grootste prestatie, antwoordt ze haar twee thuisbevallingen. Zoon Presley Walker, die haar schoonheidsvlekje erfde, werd geboren op 2 juli 1999, dochter Kaia Jordan op 3 september 2001. Hoewel Presley en Kaia niets afweten van de hoogdagen van hun mooie moeder als model, valt de appel toch niet ver van de boom. Dochter Kaia stond vorig jaar, ze was toen tien, model in de Young Versace-campagne. Zo moeder, zo dochter zeggen ze dan.

tumblr_nrh41awJSO1ub2l5zo1_1280

(stagiaire Sarah Van Damme)