Zo kies je de juiste sportbeha

Geüpdatet op 30 augustus 2016 door Isabelle
Zo kies je de juiste sportbeha

‘Meer sporten’ is één van de populairste goede voornemens. Een voornemen dat teveel vrouwen echter vergeten nemen: bewegen met een goede sportbeha! Vijf vragen die je moet stellen zodat je boezem niet ten onder gaat aan je workout...: 

1.WAT IS MIJN MAAT? 

FA16_NWMN_Nike_Pro_Bra_Movement_Darya_native_1600

Het is van het allergrootste belang dat je, ook voor je sportbeha, de juiste maat draagt. Ook al kijken veel vrouwen hier tegenop: een opmeetsessie is de beste optie die je hebt. Elke goede lingeriewinkel heeft ervaren personeel dat op dagelijkse basis tientallen boezems aan de perfecte beha linkt. Groot, klein, hoog, doorgezakt, met littekens, geopereerd,…: zij krijgen borsten in alle vormen en maten te zien en weten perfect hoe je te helpen. Wees dus niet bang om hulp in te schakelen. Toch van het doe-het-zelf type? Leer hier hoe je zelf je juiste behamaat bepaalt! 

1/

2. WELK MODEL HEB IK NODIG? 

FA16_NWMN_Nike_Pro_Bra_Movement_Colleen_native_1600

  • Vrouwen met een kleine cupmaat (A-B) kiezen best voor een compressiebeha. Deze beha’s bestaan uit één stuk elastische stof en hebben vaak gekruiste bandjes.
  • Ingekapselde beha’s hebben twee aparte cups en zijn geschikt voor grote boezems of vrouwen die een zeer intensieve sport beoefenen. Laat push-up modellen links liggen: die duwen je borsten in een onnatuurlijke positie en geven niet de juiste ondersteuning.

2/

  1. IS DE PASVORM OK?

FA16_NWMN_Nike_Pro_Bra_Movement_Allyson_native_1600

Zorg ervoor dat de cups van de beha je borsten volledig omsluiten. Een goede sportbeha zit strak, maar je moet wel nog zonder problemen kunnen ademen en bewegen. Test de beha door een paar keer op en neer te springen en voorover te buigen. Zitten je borsten niet meer op zijn plaats, is de beha verschoven of snijden de bandjes in je huid? Dan draag je de verkeerde maat.

3/

4. HOE INTENSIEF IS MIJN WORKOUT? 

FA16_NWMN_Nike_Pro_Bra_Movement_Skylar_native_1600

Bij het sporten wippen je borsten vaak op en neer. Dat is niet alleen pijnlijk, maar zorgt er op termijn ook voor dat je boezem gaat hangen. Een goede sportbeha vermindert de beweging van je borsten en voorkomt schade. Afhankelijk van de intensiteit van je sport, kies je voor een beha met meer of minder ondersteuning. Op de labels staat meestal aangegeven of de beha geschikt is voor sporten met een hoge impact (vb. joggen, boksen) of een lage impact (vb. yoga, pilates). Vraag bij twijfel zeker raad aan een verkoopster.

4/

5. IS DIT GOED MATERIAAL? 

FA16_NWMN_Nike_Pro_Bra_Movement_Vashti_native_1600

Kies voor een beha in een ademend materiaal. Vermijd katoenen exemplaren: die slorpen het zweet op en dat kan schuurwonden veroorzaken. Naadloze modellen zonder versiering zijn de beste keuze.

Kan je er nog niet aan uit? Nike lanceert de Pro Bra collectie, een lijn hyper performante sportbeha's, aangepast aan verschillende soorten sport, inspanning en de meest uiteenlopende boezems. De webshop biedt eveneens een handige tool die je in enkele kliks tot bij de perfecte beha brengt: probeer het hier zelf uit!