BEAUTYLOOK ONDER DE LOEP: Mary Katrantzou

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
BEAUTYLOOK ONDER DE LOEP: Mary Katrantzou

MaryKatrantzoubeauty

Wat is het verhaal achter de AW13 make-uplook van Mary Katrantzou? Key make-up artiest Val Garland geeft tekst en uitleg.

Want ook achter elke make-uplook zit wel degelijk een goed doordacht verhaal. Net zoals een jurk in modeland nooit zomaar een jurk, of een kleur nooit zomaar een kleur is, is een make-uplook nooit zomaar wat gekleur met oogschaduw, lippenstiften en mascara’s. De make-up onderstreept de collectie van de ontwerper, maakt het silhouet compleet en moet elk seizoen opnieuw origineel en sterk zijn. ‘Maar wel supersimpel’, vertelt Garland. ‘Ik liet me inspireren door de natuur, de atmosfeer en landschappen. De meisjes zien er een beetje bleek en net daardoor wat spookachtig uit.’

‘De huid hield ik puur en eenvoudig met de ‘Mineralize Moisture Foundation (167) van M.A.C. Die geeft een egaal en glanzend resultaat. Eventuele oneffenheden worden weggewerkt met het Pro Concealer Palette.’

Waar kwam die geweldige gloss op de ogen vandaag? ‘Nieuw topproduct’, aldus Garland. ‘We brachten de ‘Mother of Pearl’ eyeglass aan over het bewegend ooglid en als highlighter onder de wenkbrauwen. Die houden we trouwens neutraal en brengen ze enkel in model met een browgel.’ Wimpers werden enkel gekruld en Val kleurde de waterlijn in met het wit ‘Fascinating’ eyeliner potlood van M.A.C. Zo’n wit gekleurde waterlijn neutraliseert roodheid rond de ogen waardoor je een frisse blik creëert. Bovendien ga je met een witte kleur, en dat in tegenstelling tot een zwart oogpotlood, het oog niet verkleinen.

De zacht rozige tint op de lippen is het resultaat van de juiste hoeveelheid concealer. Om het glowy effect van de look niet de verpesten, wordt er enkel onder de ogen en rond de neus poeder aangebracht.

Val Garland
Val Garland

Schermafbeelding 2013-10-26 om 16.29.11

Schermafbeelding 2013-10-26 om 16.29.00

Schermafbeelding 2013-10-26 om 16.28.47

Schermafbeelding 2013-10-26 om 16.28.35