10 voordelen van spirulina

Geüpdatet op 28 juni 2016 door Elise
10 voordelen van spirulina

spirulinaaa

Afslanken, een stralende huid én voller haar: hier is spiruline!

De Maya's ramden het al door hun strot en ook wij doen quasi dagelijks een poging om het groene goedje door te slikken. Het grasgroene poeder mag dan misschien wel ontzettend naar zweet stinken, zijn voordelen zijn niet te onderschatten. Spirulina verhoogt je weerstand en is bovendien een uitstekend voedingssupplement. Lees hier waarom:

  1. Proteïnenpret

Spirulina bestaat voor drie vierde uit eiwitten. Kip is er niets tegen. Je kan spirulina vergelijken met een eiwitshake gegeerd bij de spierbundels in de sportschool. Liever een puur natuur eiwitsmoothie? Kijk hier voor het receptje van Raw food chef Julie.

spirulina

2. Nog meer pret

Naast de eiwitten zegeviert het superfood ook in onverzadigde vetzuren. Geen fan van vis? Dan is spirulina een goed alternatief.

1/

3. Het is goed voor je kleurtje

Spirulina bevat wel twintig keer zoveel betacaroteen als een wortel. En het blijft niet bij betacaroteen alleen, in spirulina zitten veel verschillende bioactieve stoffen en antioxidanten die je lichaam helpen bij het regelen van belangrijke lichaamsprocessen (denk aan: cholesterol, bloeddruk en bloedsuikerspiegel).

4. Popeye is er niets tegen

Ook wat mineralen betreft steekt spirulina met kop en schouders boven alle andere voedingsmiddelen uit. Er zit vijftig keer meer ijzer in dan in spinazie.

popeye

2/

5. Vitaminenboost

Het hele alfabet aan vitaminen is een grote aantallen aanwezig in spirulina.

kerr

6. Detox

Spirulina bevordert de ontgifting van je lichaam. Het bevat de stof fycocyanine, een stof die zich aan zware metalen bindt zodat die het lichaam kunnen verlaten.

3/

7. Voor luieriken

Je hoeft geen keukenprinses te zijn om spirulina aan je dagelijkse menu toe te voegen. Draai simpelweg een theelepel spirulina door je groene smoothie of in een glas water en klaar is kees!

8. Preggies

preggies

Ook tijdens de zwangerschap of bij borstvoeding is spirulina een goede en verantwoorde
keuze. Het voorkomt bloedarmoede en stimuleert het immuunsysteem. En wat gezond is voor de mama…

4/

9. Je wordt er slim van 

De grote hoeveelheid proteïnen in het superfood verhoogt je spiermassa en fysieke kracht. Jouw energieniveau en uithoudingsvermogen nemen toe en zelfs je hersenchemie wordt er beter van.

10. …en mooi

De hoge hoeveelheid GLA in spirulina zorgt voor een gave huid en sterk en gezond haar. De fosfor draagt bij tot een versneld helingsproces van de huid en het haar.

gwenstefani