Hoe draag je donkere make-up?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Hoe draag je donkere make-up?

[caption id="attachment_106840" align="aligncenter" width="600"]cover11-1 CHANEL Collection Rouge Noir Absolument[/caption]

Tijdens de herfst- en wintermaanden kleuren de garderobes doorgaans een paar tinten donkerder. En ook de inhoud van de make-uptasjes wordt tijdens de kortste dagen van het jaar een tikkeltje donkerder. De winkels puilen uit van zwoele, donkere oogschaduwpaletten en lippenstiften in duistere kleuren. Prachtig in hun doosjes, maar niet altijd makkelijk om te dragen. De make-up artiest van CHANEL geeft advies.

Om de eindejaarsperiode feestelijk in te zetten, lanceert Chanel ‘Rouge Noir Absolument’, een collectie die helemaal draait rond de meest iconische kleur van het huis: Rouge Noir. Deze zwartrode kleur  duikt al meer dan 20 jaar op in de collecties van het Franse huis en groeide uit tot een groot succes. Dit jaar komt het chique, dieprood terug in een begerenswaardige lippenstift, gloss, oogschaduw en nagellak. Het spreekt voor zich dat de nieuwigheden hoog op de wishlist staan!

1/

Maar hoe ga je zelf aan de slag met donkere kleuren? Sigrid Volkers, Make-Up Artist voor Chanel legt uit.

Welk type staat het best met donkere kleuren? Bleke huidjes  of toch eerder vrouwen met een donkere teint?
Ik ben altijd zeer voorzichtig met algemeenheden. Als een vrouw zich goed in haar vel voelt en blij is met haar make-up, dan straalt ze. Donkere make-up kan mooi zijn bij een bleke huid maar ook donkere types kunnen donkere kleuren dragen.

Ik wil een chique look, zet ik dan mijn lippen of ogen in de kijker?
Eigenlijk geloof ik niet in die regeltjes. Als je voor opvallende lippen gaat, is het vooral belangrijk om de huid mooie te egaliseren. Gebruik hiervoor een highlighter of en een blush uit de ‘Les Beiges’ collectie. Een oogschaduw in een nude kleur zoals l’Illusion d’Ombre Emerveillé geeft een mooie glans op de ogen. Stift vervolgens de lippen met Rouge Allure Rouge Noir. De andere optie is om het accent op de ogen te leggen. In dat geval combineer je een nude lip met l’Illusion d’Ombre Rouge Noir op de oogleden. Heb je bleke wenkbrauwen? Dan is het erg on trend om zelfs de mascara achterwege te laten.

Kan je donkere lippenstift dragen als je fijne lippen hebt?
Ja, dat is mogelijk maar je moet het langzaam opbouwen. Breng de lippenstift met de je duim op de lippen aan, helemaal tot op de randjes van de lippen. Op die manier krijgen fijne lippen meer volume.

Wat is het moeilijkste om donkere make-up te dragen? Hoe voorkom je een te lugubere look?
Het is zeer belangrijk om voor een heldere, egale teint te gaan als je voor donkere lippen kiest.

Wagen we ons aan een total look met donkere ogen, lippen en nagels?
Dat is persoonlijk. Over het algemeen, kies ik tussen de ogen of de lippen. Maar beiden aanzetten kan een mooie look opleveren. Zelfs sexy, ik denk bijvoorbeeld aan Sofia Vergara uit Modern Family. Zo’n look heeft dan weer een edgy kantje bij vrouwen met een bleke teint en licht haar.

Kan je op elke leeftijd donkere make-up dragen?
Jazeker. Je kan op elke leeftijd donkere ogen of nagels dragen.

Via Marie-Noëlle voor ELLE Belgique