Haartrend: wat is hair contouring?

Geüpdatet op 30 april 2019 door Laure Vandendaele
Haartrend: wat is hair contouring?Ovaal/langwerpig

haarcontouringtrend

Als zelfs stand-upcomedian Jandino mee is met de contouring trend, dan mogen we ervan uitgaan dat de make-uptechniek ook voor jou geen geheimen meer heeft. Maar wist je dat je het hele contouring gebeuren ook op je haar kan toepassen. Ontdek hier alles wat je moet weten over de haarcontouring trend.

Contouring, het accentueren of veranderen van je gelaatstrekken door middel van lichte en donkere producten, is zowat de meest opvallende trend uit de recente make-upgeschiedenis. De Kardashians maakten de trend bekend bij het grote publiek en intussen experimenteerde bijna iedereen met een donkere en lichtere foundation om jukbeenderen optisch te verhogen, een smaller neusje te creëren of een kaaklijn scherper te maken.

Voor wie nog niet helemaal mee is, zetten we hier alles nog eens netjes op een rij.

Contouring neemt echter niet langer genoegen met het gezicht alleen en wint sinds kort ook terrein in de haarzone. Hair controuring is immers een feit!

1/

WAT IS HET: Hair contouring is een op de make-uptrend gebaseerde techniek om de vorm van je gezicht beter tot zijn recht te laten komen.  Verder zorgt deze kleurtechniek voor optisch  extra volume. Daarbij speelt het met licht op het haar om zo het  geheel van je gezicht te hermodelleren of om de kleine imperfecties weg te werken

HOE: Na een analyse van de vorm van je gezicht brengt een kleurspecialist een variatie aan lichte en donkere mèches aan op het haar.

haarcontouringtrend
Langwerpig/ovaal

JE HEBT: een ovaal/langwerpig gezicht. Om een meer evenwichtige vorm te creëren gaat je kleurspecialist de vorm van je gezicht "inkorten" voor een ronder optisch effect

CONTOURINGTECHNIEK: Je kleurspecialist gebruikt donkere tinten op de haarwortels, maar behoudt daarbij enkele mèches om het gezicht te omlijsten. Een contrast met lichtere haarpunten vanaf de oren, zal de lengte van je gezichtstrekken verzachten.

JE HEBT: een rond gezicht. Je kleinere voorhoofd vormt een afgeronde lijn met de onderkant van je gezicht. Om een rond gezicht smaller te maken zal je kleurspecialist de vorm van je gezicht verlengen.

CONTOURINGTECHNIEK: de kleurspecialist brengt lichte mèches aan op de haarwortels en rond de bovenkant van het hoofd om het gezicht langer te maken. De mèches rond de kaaklijn veroorzaken een contrast tussen licht en donker, wat de vierkantige gezichtstrekken verzacht.

Vierkant
Vierkant

JE HEBT: een vierkant gezicht. Lengte en breedte zijn gelijk, net zoals bij een ronde gezichtsvorm. In dit geval zijn de kaakbeenderen en het voorhoofd meer uitgesproken.
Om uitgesproken lijnen die een beetje hard kunnen overkomen te verzachten gaat je kleurspecialist de hoekige kenmerken van de kaak wegwerken.

CONTOURINGTECHNIEK: is identiek aan die van een rond gezicht.

hartvormig

JE HEBT:  een hartvormig gezicht. De overwegend puntige kin verbreekt vaak het evenwicht van je gezicht. Om het evenwicht van je gezicht te herstellen
zal je kleurspecialist proberen om de vorm van je kin te verzachten zonder je voorhoofd
te vergroten.

CONTOURINGTECHNIEK: de kleurspecialist verlicht geleidelijk aan
de lengtes en behoudt daarbij de donkere haarwortels. Op die manier wordt de kaaklijn verzacht

2/

VOOR WIE: wie zin heeft in een nieuwe coupe met extra volume en flatterende kleurschakeringen.

WAAR: beschikbaar in de L’Oréal Professionnel kapsalons.

KOSTPRIJS: prijs van de haarkleuringsdienst in l’Oréal Professionnel kapsalon: tussen 45€ en 90€