Getest: anti-aging schoonheidsbehandeling van Babor

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Getest: anti-aging schoonheidsbehandeling van Babor

Babor-Behandlung-3

Wat een Rolls Royce is onder de auto’s, is Babor onder de cosmetische producten. Vernieuwend, duurzaam en het maakt je instant een paar jaar jonger. "Of we de laatste nieuwe anti-aging snufjes willen uittesten?". Geen probleem!

Het Duitse huis stelt niet één, maar wel twee nieuwe staaltjes anti-aging voor, niet alleen in verzorgingsproducten voor thuis, maar ook in de vorm van complete schoonheidsbehandelingen in het instituut. Anti-aging is ten slotte iets wat ons allemaal bezighoudt. We willen toch allemaal zo lang mogelijk een onberispelijke gladgestreken huid, of niet? Onder het motto “je kunt er niet vroeg genoeg aan beginnen” werd mijn - nog geen kwarteeuw jonge - gelaat onder handen genomen door twee competente dames van Babor voor een twee uur durende individuele antiveroudering verzorgingssessie.

Na een zachte, maar diepe reiniging met olie (Babors stokpaardje) en een peeling, krijg ik een brandnetelmasker opgesmeerd. Geen schreeuwerige jeuk van groene netels op mijn wangen, maar een weldadig en tintelend gevoel laat zich welgevallen. De crème test hoe goed je doorbloeding is en stimuleert indien nodig de bloedtoevoer naar het gezicht. Dit is geen DIY materiaal! Bovendien is de balsem een schoolvoorbeeld van Babors filosofie om natuur en wetenschap te verenigen.

Een aantal balsems en smeersels later is het tijd voor een ontspannende massage. Een speciale pluktechniek waarbij de huid zachtjes tussen duim en wijsvinger met snelle bewegingen van het gezicht wordt weggetrokken, bevordert de aanmaak van nieuwe cellen. Eerst voel je je mond en gezicht uit elkaar trekken, zoals de slowmotion van een 100 meter spurter, maar kort erna voel je je huid stralen.

babor

Tijd voor een nieuw maskertje. Deze keer met een iets langere intrektermijn. Tijdens de “wachttijd” krijg ik vakkundig oortjes ingestopt en klinkt er rustgevende muziek op de achtergrond met een aangename stem die enkele ademhalings- en spierontspannende oefeningen voorstelt. Door simpelweg even losjes de schouders te schudden, glijden letterlijk de laatste restjes stress van me af.

Achteraf straalt mijn spiegelbeeld zo hard, dat ik haast mijn ogen niet kon openen. De zone rond mijn neus - voorheen knalrood en uitgedroogd van mijn hardnekkige verkoudheid - heeft opnieuw een gezonde kleur en lijkt intens gehydrateerd. Het blosje op mijn wangen doet denken aan een ondeugende after sex glow.

Oh en rimpels? Degene die in opmars waren, zijn stevig de kop ingedrukt. Mijn droge, gevoelige huid maakt plaats voor perzikenvariant. Ik zou er van gaan blozen.