Ontdek het nieuwe parfum ILLICIT van Jimmy Choo!

Gepubliceerd op 22 oktober 2015 door ELLE België
Ontdek het nieuwe parfum ILLICIT van Jimmy Choo!

Untitled Document

Jimmy Choo Illicit

ILLICIT maakt de zintuigen wakker en ademt zowel branie als mysterie. Het ideale parfum voor vrouwen die gulzig in het leven durven te bijten en dol zijn op avonturen waar een dosis gevaar mee gemoeid is. De naam verwijst naar het baldadige karakter dat net onder het oppervlak sluimert en staat symbool voor een zelfverzekerde vrouw die haar eigen lot kordaat in handen neemt en niet bang is om het status quo uit te dagen. Deze attractieve, verleidelijke vrouw neemt graag risico’s en houdt het roer stevig vast. Ze is een kracht waar je maar beter rekening mee kunt houden. In de reclamecampagne geeft zangeres, model en actrice Sky Ferreira gestalte aan deze Jimmy Choo- vrouw.

History

Het verhaal

Met ILLICIT voegt Jimmy Choo een fonkelnieuw parfum toe aan zijn gamma. Een parfum dat gestalte geeft aan alles waar een vrouw van droomt en... méér. Het betoverende en fascinerende ILLICIT is een instinctief verleidelijke geurcreatie. De ILLICIT-vrouw danst tot het ochtendgloren, is het hart en de ziel van elk feestje en geniet met volle teugen van elk moment. Steeds opnieuw tart ze schaamteloos de regels, zonder ze te overtreden. “ILLICIT belichaamt het onverschrokken karakter van de JimmyChoo-vrouw. Ze heeft een betoverende, fascinerende uitstraling en bijt gulzig in het leven. Met haar ongeremde
persoonlijkheid en drang naar fun zet Sky deze eigenschappen perfect neer”, aldus Sandra Choi, creatief directeur bij Jimmy Choo.
Pittig, uitdagend maar met een zoete ondertoon: ILLICIT is een hypnotiserend, door en door vrouwelijk parfum. Een gouden elixir dat net zo verleidelijk is als de verboden vrucht en dat zowel betovering als zelfvertrouwen uitstraalt. ILLICIT prikkelt de zinnen, trekt de aandacht en doet alle hoofden draaien. Het parfum wekt verwachtingen en plaagt met een draaikolk aan speelse verleidingskracht. Wie kiest voor ILLICIT, gaat voor de hoofdrol en wil harten sneller doen slaan. Geen parfum voor muurbloempjes dus!

Het Parfum

Een volkomen unieke olfactorische ervaring! Eerst flirt pittige gember met vrouwelijke roos en verfijnde jasmijn. Vervolgens onthult de basisnoot de pièce de résistance van het parfum: een verrukkelijk honing-amberakkoord, doorweven met een hint van sandelhout om de zoetheid te temperen en te verzachten. De basisnoot hult de ILLICIT-vrouw in een cocon van zintuiglijk genot. ILLICIT is van de hand van parfumeur Anne Flipo. Zij wou een absoluut uniek parfum creëren dat al vanaf de eerste psscht in de huid kan doordringen:

Portrait

“Ik stelde mij een opmerkelijke en tegelijk gedurfde geur voor, met een verleidelijke
signatuur. Daarom besloot ik een bruisende ouverture en een floraal hart te laten steunen op een unieke structuur met honing en amber. Rond sensualiteit en verslaving heb ik een parfum gecomponeerd dat een toonbeeld is van stralende en tijdloze elegantie.”

Dit moderne, oriëntaalse bloemenparfum versmelt moeiteloos met de huid en omgeeft die met een sluier van mysterie. Het is snedig genoeg om het te dragen in combinatie met leder maar ook elegant genoeg om te verstuiven over zijde. Echt goddelijk. Echt verboden. Echt ILLICIT.

Senteurs

Flacon

De flacon

De kristallen flacon met vele facetten weerspiegelt het architecturale silhouet van een kristallen tuimelglas in art-decostijl. De robuuste en complexe flacon – met reliëfwerk rond de basis en een indrukwekkende vierkante zilveren dop – zet de schittering van het luxueuze gouden parfum kracht bij. Een eigentijds en cool hebbeding. En een impressionante blikvanger op de toilettafel.

De packaging

Het etui – geïnspireerd op het gefacetteerde, goudkleurige leder dat ook te zien is in de lente/zomercollectie 2015 van Jimmy Choo – ademt pure glamour met een zweem van rebellie.

Égérie

Het gezicht

De carrière van SkyFerreira begon online. Zij is het vleesgeworden ILLICIT. Door haar Californian spirit, hoge rock-‘n-rollgehalte en onbevreesde houding was zij de logische keuze voor ILLICIT: een zelfverzekerde vrouw die het leven leidt dat ze aandurft.
Sky Ferreira: “Ik heb nooit een routineuze, efficiënte manier gehad om de dingen aan te pakken. Het is altijd anders en altijd opwindend. Volgens mij zou elke vrouw het leven moeten leiden dat ze aandurft. Ik leg mijzelf geen beperkingen op en dat geldt ook voor mijn muziek: behoorlijk pittig, maar met massa’s fun, net zoals dit parfum. Geuren zijn heel belangrijk voor mij en ILLICIT ademt sensualiteit en zelfvertrouwen. Ik breng het aan voor ik
optreed, het kalmeert mijn zenuwen...”

De reclamecampagne

De foto’s werden in Hollywood, Los Angeles, gemaakt door de beroemde fotograaf Steven Klein. Hij staat bekend om zijn rebelse repertoire en wist Sky’s non-conformistische houding vast te leggen. Het zachtroze licht en de wazige LA-achtergrond vormen het ideale doek voor haar geblondeerde haar en volle wenkbrauwen. Het resultaat is een betoverend beeld. Sky draagt niets anders dan stiletto’s en ondergoed. Ze omklemt een reusachtige ILLICIT-flacon, het enige accessoire dat ze nodig heeft om haar publiek tegemoet te treden. Vind Jimmy Choo Illicit op deze website : www.jimmychoo.com/ILLICIT