Hoe moet je wandelen om een maximum aantal calorieën te verbranden?

snelwandelen buikvet verbranden calorieën techniek

Verrassing: je hoeft je heus niet altijd in het zweet te werken om calorieën te verbranden. Meer zelfs: je werkt het meeste buikvet weg door doodleuk te gaan wandelen! Hoe dat moet? Wij vroegen Nicolas Gilen, sportverantwoordelijke bij de Brusselse fitness l’Usine, om raad. Dit moet je weten over wandelen als wonderdiscipline:

  • Eerst en vooral: wandelen is de meest natuurlijke beweging voor je lichaam en zet in vergelijking met andere cardiosporten zoals fietsen of joggen veel minder druk op je spieren en gewrichten. De kans op blessures, vooral voor je ruggengraat en knieën, is dan ook veel kleiner. Tegelijk is het wel een discipline die je eigen lichaamsgewicht in de strijd gooit, waardoor je diezelfde spieren wel een grondige workout geeft.
  • (Snel)wandelen doe je best op een loopband omdat je dan ook met verschillende soorten hellingsgraad kan werken, wat een extra workout voor je billen betekent. Aangezien ons landje bitter plat is, zal je buiten niet snel een waardig alternatief voor die helling van tien procent vinden…
  • Opgelet: hou nooit het toestel vast bij het wandelen! Dit zorgt ervoor dat je een verkeerde houding aanneemt en je spier(groep)en minder efficiënt benut. Voor eenzelfde inspanning zal je minder effect merken in je buik en billen, wat uiteraard niet de bedoeling is. Hoe beter je postuur, hoe harder je je achterste spierketen benut -de been-, bil-, rug- en zelfs buikspieren!

Meer lezen

Zo wordt je favoriete lippenstift gemaakt

estee lauder factory girl lippenstift

Exclusief op ELLE.be: beautytalk met Bella Hadid

bella hadid peter philips dior mascara

Zo vaak moet jij naar de kapper afhankelijk van jouw type haar

Dingen-die-de-kapper-je-nooit-vertelde-970x508

Ook online te ontdekken