Reinigingsolie: een onmisbaar onderdeel van je routine?

Geüpdatet op 26 februari 2024 door Lisa Aelvoet
Reinigingsolie: een onmisbaar onderdeel van je routine? Launchmetrics Spotlight

In de steeds veranderende wereld van beauty en skincare, waar trends komen en gaan, staat één zekerheid buiten kijf: het belang van een goede huidverzorgingsroutine. Reinigingsolie maakt een opmars op sociale media, maar is dat met een goede reden? En vooral: moet jij het product asap in je routine integreren?

Wij vroegen het aan Elise Debruyne, de oprichtster van het online beauty walhalla Liv-Studios: "Reinigingsolie is vaak underrated. Een goed geformuleerde reinigingsolie is geschikt voor elk huidtype, inclusief de vette huid. Het kan make-up en SPF effectief verwijderen zonder de huid uit te drogen."

"Olie lost namelijk olie op. Dit betekent dat een reinigingsolie in staat is om SPF en make-up, die vaak oliebasis hebben, effectief te smelten en op te lossen zonder de huid te beschadigen."

Waar moet je op letten?

"Investeer in een reinigingsolie die niet-comedogene olie bevat, zoals natuurlijke rozenbottel-, druivenpit-, jojoba- en arganolie.  Deze verstopt de poriën niet en is daarom ook geschikt voor de vette en acnegevoelige huid. Daarnaast is het belangrijk om je gelaat na het gebruik van de reinigingsolie nog even af te wassen met water. Dit proces zorgt ervoor dat de huid niet alleen schoon is, maar ook klaar voor de volgende stappen in de verzorgingsroutine."

Elise adviseert om reinigingsoliën als eerste stap in je avondroutine te gebruiken, gevolgd door een huidtype-specifieke reiniger. "Dubbele reiniging zorgt ervoor dat de huid volledig vrij is van onzuiverheden en klaar om de volgende verzorgingsproducten optimaal op te nemen zoals een serum en moisturizer," zegt ze. Voor Elise is het niet alleen belangrijk wát je op je huid aanbrengt, maar ook hóe je dat doet. Ze beveelt aan de olie zachtjes in te masseren en vervolgens met een herbruikbare doek en water te verwijderen."

Shop onze selectie reinigingsolies

1
Maiwe
Nourishing Cleansing Oil
SHOP HIER

Elise’s favoriet: “Dit Belgische merk staat voor hoge kwaliteit en ethische sourcing. De olie, herkenbaar aan zijn mooie oranje kleur en aardse geur, bevat geen synthetische stoffen of parfums, waardoor het zelfs voor de gevoeligste huid geschikt is.”

2
Dermalogica
Precleanse
SHOP HIER

Deze olie van Dermalogica breekt effectief overtollig talg, UV-filters, waterproof make-up, en ander vuil af met abrikozenpitolie en olijf-kukuinoot. Wanneer gemengd met water, verandert PreCleanse in een melkachtige emulsie om vuil eenvoudig af te spoelen, waardoor de huid perfect voorbereid is op een verdere reiniging.

3
L'odaïtès
Philtre Sacré
SHOP HIER

Deze reinigingsolie van het Franse L’odaïtès combineert olijfolie en woestijndadelolie voor een effectieve en hydraterende reiniging. Geschikt voor alle huidtypes, verwijdert zelfs waterproof make-up en stimuleert het nachtelijke herstelproces van de huid.

4
Babor
HY-ÖL Cleanser
SHOP HIER

De BABOR HY-ÖL Cleanser is een bekroonde reinigingsolie voor droge en gevoelige huid, die diepe reiniging biedt zonder de huid uit te drogen. Hij combineert natuurlijke oliën met quillaja-extract om vuil effectief te verwijderen en ondersteunt de huidbarrière en het microbioom met vitamine E en bisabolol.

5
Avène
XERACALM reinigingsolie
SHOP HIER

Deze lipidenherstellende reinigingsolie van Avène is geschikt voor de zeer droge huid met neiging tot atopisch eczeem en jeuk. Deze zachte formule helpt de huid te kalmeren en te voeden, terwijl het tegelijkertijd effectief onzuiverheden en make-up verwijdert zonder de huidbarrière te verstoren.

6
Paula's Choice
Perfect Cleansing Oil
SHOP HIER

Deze reinigingsolie van Paula’s Choice bevat een mix van natuurlijke oliën zoals kokosnoot-, zonnebloem- en jojobaolie, die samenwerken om de huid grondig te reinigen zonder haar natuurlijke barrière te verstoren. Het product transformeert van olie naar een melkachtige substantie bij contact met water, waardoor het gemakkelijk af te spoelen is zonder een vettig residu achter te laten.