5 X Lore Van Keer

Gepubliceerd op 25 september 2015 door ELLE België
5 X Lore Van Keer

oZDdJYo-vgOxBqElvwh_YMSWT0b6FlJ9_6NJ814PXkU,FfecHa1Je7_I9BCIY3NIMhAdbPODDh2nInJflaDCJ7g

Lore van Keer blaast vijf kaarsjes uit – het is te zeggen: de gelijknamige juwelenlijn van de Belgische is jarig! Het prille juwelenjubileum mocht uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan en wordt gevierd met de exclusieve verjaardagscollectie Sequence.

Deze musthave reeks bestaat uit vijf minicollecties die haar ervaringen van de afgelopen 5 jaar in beeld brengen. Sequence is verkrijgbaar vanaf 21 september tot eind 2015. Omdat we nu eenmaal graag in de feestvreugde delen, zochten we vijf weetjes over deze ontwerpster.

1.

2806089Begin dit jaar ontwierp Van Keer een collectie voor Xandres binnen het 'Inspiring Woman' project. Hiervoor liet ze zich inspireren door een bladprint uit de zomercollectie, maar ze geeft er uiteraard haar eigen invulling aan. Het resultaat is een abstracte interpretatie in de vorm van een pendel en dito oorbellen.

2. In 2014 ontving de ontwerpster het Handmade in Belgium Label. Het HIB-label wordt uitgereikt door Unizo aan ambachtelijke ondernemers uit België die een erkenning verdienen voor hun werk. Niet zomaar om het even wie natuurlijk.

3.2737123

Van Keer ontwierp een juweel voor niemand minder dan Koningin Mathilde. Ze kreeg deze kans via de Unizo-wedstrijd “Belgian Beauties” rond ambachtelijke Belgische souvenirs. Na wat research ontwierp Van Keer uiteindelijk een paar paar oorbellen van 18 karaats witgoud met witte diamant. Ze gaf er haar typische signatuur aan: eenvoudig, strak en klassevol.

4. Elk juweel is exclusief. Ze gelooft in minimalisme, abstractie en vrouwelijkheid (lees: geen bling bling) en bovendien experimenteert ze graag met materialen. Ze gebruikt zelfs porselein!

5. Er bestaat een heuse Lore Van Keer flagship store in Wolvertem en Eva Daeleman (ex-één presentatrice) is er vaste klant. Op zoek naar gepersonaliseerde trouwringen? Dan is dit de place to be!

(Stagiaire Elise Van de Meulebroucke)