HOW TO: De arty look uit Bergen

Gepubliceerd op 27 augustus 2015 door ELLE België
HOW TO: De arty look uit Bergen

Arty-Look

Zin in een grafische en kleurrijke look? Bekijk onze fototutorial en experimenteer zelf met deze arty look!

e231

De ELLE Summer Tour blijft maar gaan! Vrijdag 21 augustus hield de summer tour halt in Bergen, de culturele hoofdstad van Europa! De beslissing om voor een arty make-uplook te gaan was dan ook snel gemaakt!

Onze beautypartners Yves Saint Laurent, L’Oréal Professionnel, Bioterm en Essie delen hun tips zodat jij ook deze look snel thuis kan namaken!

Het gezicht

Er is één gouden regel voor je aan eender welke make-uplook begint: de huid moet perfect gereinigd en goed gehydrateerd zijn. Deze producten kunnen hierbij helpen.

Face1

  • Biosource, een reinigingsbalsem om restjes make-up en oneffenheden te verwijderen én de huid de hydrateren.
  • Aquasource, een hydraterende gel die de huid 7 uur lang hydrateert dankzij zijn regenererende en voedende werking.

Het kapsel

Ga voor een wet look die dit seizoen vaak gespot werd op de catwalk. Hiervoor heb je de volgende 4 producten nodig:

Hair

  • Vitamino shampoo, om de haarvezel te versterken
  • Mythic Oil, om de haarlengtes grondig te voeden
  • Wild Stylers Depolish, een gel die het haar van glans ontdoet en mat maakt
  • Wet Extreme Splash, een gel voor een vochtig effect dat langdurig blijft

Stappenplan

coiffure11

Gebruik na het kammen een stijltang om het haar stijl te maken. Wij gebruikten de Steampod van L'Oréal voor een perfecte styling. Doordat deze tang met stoom werkt, raakt het haar niet beschadigd. Verdeel het haar nadien in verschillende lokken.

coiffure21

Neem de Wet Extreme Splash en breng deze met een fijn kammetje aan bij de haarwortels. Let erop dat je niet verder gaat dan de ronding van het hoofd om een vettig effect te vermijden.

Het eindresultaat:

lookfinal

Kapsel door Jean-luke Delhaise

De Make-Up

Na het reinigen van de huid en de haarstyling is het tijd om aan de make-up te beginnen. Voor deze arty look heb je het volgende nodig:

Makeup

  • De Teint touche éclat, of beter gezegd de bijna magische foundation die perfect samensmelt met de huid voor een maximale dekking. Bovendien bestaat dit product in verschillende tinten, ook voor donkere en Aziatische types.

  • De Touche éclat, deze magische pen is al lang de favoriet van de redactie! Om op elk moment van de dag boven te halen om snel en efficiënt je onzuiverheden te camoufleren dankzij de handige applicator.

  • De Mascara effet faux cils brengt de finale touch aan je look met zijn borstel die speciaal ontwikkeld is om de wimpers te verlengen.

  • Het palet Couture Variation in de kleur Tuxedo (nummer 2) met 10 gepigmenteerde oogschaduwkleuren.

  • De Couture Primer, een romige, langhoudende basis om het ooglid glad te maken en ervoor de zorgen dat de oogschaduw blijft zitten.

Stappenplan

makeup11

Foundation is nodig bij elke look, deze stap mag niet overgeslagen worden! Breng hem bij voorkeur aan met een kwast of spons voor een natuurlijker effect. Voeg ook concealer toe om je blik op te lichten en gebruik wat blush voor een gezond kleurtje.

makeup21

Breng een donkerblauwe kleur aan op het bewegend ooglid. Trek de kleur verder door in een strakke, grafische lijn. Maak de kleur nog intenser indien nodig en werk af met een laagje mascara.

Neem voor je lippen een kwast om de kleur zo precies mogelijk aan te brengen. Gebruik een lippenpotlood in dezelfde kleur om de randen te tekenen en eventueel te herdefiniëren.

Het eindresultaat:

e241

De manicure

Na de make-up en het haar resten ons nog de nagels om deze arty look compleet te maken. Dit heb je nodig voor deze kleurrijke manicure:

Capture-d’écran-291
Blanc, Meet me at Sunset, Mezmerised, Licorice, 11,49 euro bij Di.

Stappenplan

Capture-d’écran-290

1) Breng een basislaag aan op propere en verzorgde nagels. Lak ze daarna met Blanc.

2) Laat een beetje van het rode Meet me at sunset druppelen op een sponsje en dep het voorzichtig op de nagels.

3) Doe hetzelfde met het blauwe Mezmerised en het zwarte Licorice. Laat goed drogen en werk af met de topcoat Let it shine.

(stagiaire Naomi Ante De Kind via ELLE Belgique)

Beeld: Morgane Gielen