Mannelijke iconen in het hemd gezet

Gepubliceerd op 14 oktober 2013 door Laure Vandendaele
Mannelijke iconen in het hemd gezet

BenShermanTheIcons

Ben Sherman zet vijf mannelijke iconen, vrij letterlijk, in het hemd. Het Britse merk klopte voor het  ‘The Icons’-project aan bij vijf iconen uit de kunst- en muziekwereld met de vraag een hemd te ontwerpen. De opbrengst van de opmerkelijke samenwerking gaat naar het Teenage Cancer Trust.

Dat iconen niet altijd uit de huidige top 50 gevist moeten worden, bewijst Ben Sherman met de keuze voor mannen die zich de afgelopen vijf decennia lieten opmerken in de wereld van muziek en kunst.
Het merk startte de zoektocht naar inspirerende mannen in de jaren ’60 en pikte er eentje uit voor elk decennium dat volgde.

Iconen Roger Daltrey, Sir Peter Blake, Bernard Sumner, Jarvis Cocker en de gebroeders Chapman gaven elk hun eigen twist aan het iconische, klassieke Ben Sherman hemd. De shirts zijn in beperkte oplage verkrijgbaar en kosten 175 euro. De opbrengst gaat naar het Teenage Cancer Trust.

Klik verder voor een overzicht van ‘The Icons’ en hun hemd.

1/

Jaren '60: Roger Daltrey

RogerDaltrey

Roger Daltrey was de oprichter en frontman van de Britse rockgroep ‘The Who’. Daltreys ontwerp is geïnspireerd op de Union Jack, ook prominent aanwezig op  de plantenhoes van de memorabele ‘The Who’-plaat ‘The Kids are Alright’.

2/

Jaren '70: Sir Peter Blake

SirPeterBlake

Pop-art kunstenaar Sir Peter Blake overwierp onder meer de platenhoes van Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Blake plaatste een ster, altijd aanwezig in zijn werk, als persoonlijke handtekening op het borstzakje van het hemd. Ook zijn echte handtekening werd op het hemd geborduurd.

3/

Jaren '80: Bernard Sumner
BernardSumner

Bernard Sumner was de gitarist en lead zanger bij New Order. Later stond hij mee aan de wieg van Joy Division. Sumner ging voor een zwart hemd met een ‘Veritas’-embleem ('Latijn voor waarheid’ op de borst)

4/

Jaren '90: Jarvis Cocker

JarvisCocker

Britpopper Jarvis Cocker, frontman van ‘Pulp’ maakte zich het klassieke ‘Oxford’-hemd eigen door zijn typische bril met zware montuur aan het borstzakje te haken.

5/

Jaren '00: Jake en Dinos Chapman
jakedinoschapman

Britse broers en visuele kunstenaars Jake en Dinos Chapman choqueren de kunstwereld met hun beklijvende en bevreemdende werken en beelden. Het duo, dat in 2003 werd genomineerd voor de Turnerprijs, ontwierp een bloedrood hemd met lachende gezichtjes.