Carhartt opent exclusieve WIP flagship store in Gent

Gepubliceerd op 11 oktober 2013 door Laure Vandendaele
Carhartt opent exclusieve WIP flagship store in Gent

Carhartt WIP_600*520

Carhartt opent vandaag de eerste Carhartt WIP flagship store in ons land.  WIP, ofwel Work in Progress, is de meer street infused apparel collectie van het hippe Amerikaanse kledingmerk.

Carhartt, oorspronkelijk in het leven geroepen als workwear voor boeren en bouwvakkers, werd in de jaren '90 opgepikt door de hip hop scene wat een enorme boost voor het merk betekende. De kledingstukken bewaarden hun functionele karakter maar werden plots hip en fashionable met een flinke dosis street credibility.

Kenmerkend voor Carhartt is het gebruik van de karakteristieke kleuren blauw, wijnrood, fel oranje en oker. Daarnaast is er ook de iconische Duck, de bruine stof waarin de eerste werkoveralls van het merk werden vervaardigd. Work In Progress gaat voor zijn herfst -en wintercollectie opnieuw terug naar de roots van het merk: opvallend is het gebruik van de typische camouflageprint,  die oorspronkelijk voor jagers werd ontworpen.

De winkel verkoopt zowel de mannen -als vrouwencollectie van Work In Progress. Naast onmisbare basics en een grote verscheidenheid aan denim in verschillende kleuren vind je er heel wat beanies, riemen, rugzakken en petten om je look af te maken.  Leuk zijn de originele Carhartt accessoires die elk seizoen veranderen, van zakmessen, balpennen tot zelfs aanstekers.

Ter ere van de opening van de eerste Carhartt Work In Progress winkel in België werd er ook een limited edition T-shirt ontworpen die exclusief verkrijgbaar is in de Gentse shop.

Carhartt WIP flagship store - Sint-Pietersnieuwstraat 38, 9000 Gent

tekst en beeld: (SD)