De herfst/ wintercollectie 2013 LIU JO

Gepubliceerd op 10 oktober 2013 door ELLE België
De herfst/ wintercollectie 2013 LIU JO
Liu Jo

HERFST/WINTER 2013

De herfst/wintercollectie 2013 liet zich inspireren door twee thema’s:

ZWART/WIT ... EN KLEUR
Ook grafische tegenpolen trekken elkaar aan, waarbij zwart en wit voor een groots effect zorgen dankzij het
minimalisme van het scherpe kleurencontrast. Dit thema staat helemaal in het teken van tweekleurige stoffen,
strepen, stipjesprints geassocieerd met gestileerde bloemen, zwart/witte jacquards versierd met kantmotieven en kostbaar zwart damastkatoen. Vesten en mantels vertonen een lichte voorkeur voor retro met lijnen en details die knipogen naar de haute couture van de jaren ‘50. Wollen damast, astrakan, viscosecrêpe met details in kunstleer, jacquard met stretch, dubbele stretchgabardine en gewafelde jersey zijn de stoffen van dit thema. De broeken hebben sigarettenpijpen, terwijl de kokerrokken een strakke snit vertonen. Alles is rijkelijk versierd met broches, sierknopen, sierspijkertjes of geborduurde katjes, en we zien veel ceintuurs.
Ruime keuze aan materialen voor het breigoed: mohair, alpaca, kasjmier, gevlamde en getwijnde garens, en
contrastrijke fantasieprints.
Zwart/wit vindt zijn draai in tweed en peper-en-zouteffecten, terwijl de twinset – een topper uit de jaren ’50 – weer opgang maakt. Gebreide mantels met stipjes, opgesmukt met verfijnde materialen, omhullen strakke jurken.
Zowat alle mogelijke applicaties (parels, kettingen, katjes en sierknopen) sieren elk kledingstuk en benadrukken het vrouwelijke karakter.
De kleuren van dit thema zijn: Zwart/wit, Lipgloss, Midnight Blue en Baltic. Bij het breigoed komen er ook nog eens de nuances Royal, Cardinale en Green Lake bij.

DE NIEUWE SENSUELE VROUW
Het vrouwelijke karakter wordt benadrukt door het contrast van typisch mannelijke stoffen met bewerkte texturen, in warme tinten en nieuwe structuren die het figuur mooi doen uitkomen. Vesten en mantels spelen de absolute hoofdrol in dit thema, met geborduurde bontjasjes, jacks in schapenvacht en vrouwelijke nylon donsjassen, bezaaid met stras en kettinkjes in verguld metaal.
De mantel wordt een onmisbaar item in de wintergarderobe: in boucléwol met een kraag van nepbont,
jacquardgobelin en twillwol.
De short is een modehit, uitgevoerd in verschillende stoffen. Het thema omvat tevens een capsulecollectie
avondkleding – tops en jurken – in geborduurde tule, versierd met franjes, in lurex en kant, in streng zwart met een vleugje bleekroze.

In het tricotgedeelte lopen bewerkingen met inzetstukken in de kijker, net als kant- en honingraateffecten.
Breiweefsel en stof vermengen zich samen met kant en nepleder. Zij ruimen baan voor streepjesmotieven in zacht mohair of kasjmier vermengd met lurex. Lurex duikt trouwens ook op tussen de bedrukte garens. Pulls en ruime
cardigans met all-over strepen mixen uitstekend met de nauw aansluitende modellen van de elegante, vrouwelijke jurken in zwart en poederroze uit de capsulecollectie avondkleding. Verder verlenen uiteenlopende applicaties zoals spijkertjes met pixeleffect, sierspelden en tressen karakter aan de kledingstukken, net als ceintuurs.
Het kleurenpalet van dit thema waaiert van bruintinten naar neutrale en paarse nuances, opgefrist met een vleugje Shell Pink en Cherry Red.
Het tricot kleurt verder ook in Soft Melange, Ginger, Amethyst, Gris en Son. Deze nuances combineren mooi met de heldere tinten paars en blauw, en natuurlijk ook de bruine tinten.

Verkoopinfo: 03 221 10 10 of www.liujo.com