Primark Gent opent de deuren

Gepubliceerd op 12 augustus 2015 door ELLE België
Primark Gent opent de deuren

PrimarkGent

Vijf jaar nadat de eerste geruchten voorzichtig de ronde deden, is het zover: Primark opende de deuren in Gent. Om 11 uur bestormden de eerste shoppers het grootste Primark filiaal van ons land. 

CL9-Ghent-photo-2383

Na Luik, Brussel en Hasselt mag nu ook de Arteveldestad een Primark verwelkomen. De nieuwe winkel in het gloednieuwe shoppingcenter aan de Gentse Langemunt opende deze voormiddag de deuren en mocht meteen honderden nieuwsgierige shoppers verwelkomen. Een half uur voor de officiële opening stonden een 500-tal mensen buiten te wachten om als eerste het nieuwe winkelparadijs te ontdekken. Onder hen ook enkele vroege vogels,  de eerste wachtenden namen hun posities al om half zes 's ochtends in.

CL9-Ghent-photo-2965

Het Gentse Primark filiaal heeft een totale oppervlakte van 4500m2 verspreid over twee verdiepingen. Naast mode en accessoires voor mannen en vrouwen heeft deze Primark ook een grote afdeling met kinderkleding. Ook de Home en Beauty collecties maken deel uit van het assortiment.

https://www.youtube.com/watch?v=0BSEPnRuulg

Zoals steeds wanneer de Ierse kledingketen ergens neerstrijkt, gaat de opening gepaard met enige vorm van controversie. Terwijl de budgetfashionsita's hun mandjes gretig vullen met betaalbare en trendy kleding (een hemdje kost er gemiddeld 8 euro, een hippe hoed heb je voor 10 euro en voor een paar schoenen betaal je zelden meer dan 20 euro), stellen anderen zich de vraag in welke omstandigheden de kleren die aan dumpingprijzen de deur uitgaan, worden gemaakt. Hoewel Primark zelf zuinig is met commentaar, benadrukt het bedrijf dat het produceren van hun kleding en accessoires in de best mogelijke omstandigheden gebeurt. Primark was een van de enige budgetketens die de slachtoffers van de ingestorte textielfabriek in Bangladesh een schadevergoeding van 10 miljoen dollar betaalde.

https://www.youtube.com/watch?v=2gFA2S6IOFs

Stad Gent focust zich intussen op het feit dat de komst van een winkels zoals Primark een boost voor de Genste winkelas, die van de Vrijdagsmarkt tot Veldstraat loopt, betekent. Schepen Christophe  Peeters benadrukte tijdens zijn openingsspeech het feit dat de opening van Primark voor 253 een nieuwe job betekende.  Voor 48 onder hen was het hun allereerste werkdag ooit.