GETEST: Tatsu D-Stress Massage van Rituals

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: Tatsu D-Stress Massage van Rituals

MV1_130409RITUALS003
Iedereen kent ongetwijfeld de geurstokjes, badproducten en make-up van Rituals. Maar wist je dat het Nederlandse bedrijf ook een oerdegelijke City Spa heeft? ELLE ging op verkenning.

In naam van een ‘getest’ vlij ik me maar wat graag op de massagetafel neer. Afgelopen weekend was dat in de  Rituals City Spa in Knokke, voorlopig de enige in België maar, daar zou in de toekomst verandering in komen. Op het menu staan verschillende massages, diverse gelaatsbehandelingen en hand- en voetenverwennerij, kiezen voor welke behandeling ik wou gaan, was dus niet eenvoudig.

Verstramde spieren in nek en rug duwden me richting Tatsu D-Stress Massage, een anti-stress behandeling gebaseerd Japanse tradities gemixt met Westerse accenten. Laat het stresswerende  knijp- en kneedwerk maar komen want zelfs deze mooie zomer is niet vrij van zorgen en dagelijkse besognes.

De 30 minuten durende behandeling start met een scrub van de rug.  Handig,  want ondanks mijn voortreffelijke persoonlijke hygiëne, is het in je uppie niet altijd even gemakkelijk om ook dat deel van je lichaam onder handen te nemen. Alle dode huidcellen worden verwijderd waardoor de producten beter opgenomen worden en je sneller een mooi bruin kleurtje oploopt.

Daarna volgt een deugddoende massage met olie waarbij de masseuze een mix van Oosterse en Westerse technieken gebruikt. Hier en daar herken ik  ‘moves’ die Thaise vrouwtjes al veelvuldig op mijn stramme spieren uitoefenden,  het duurt dan ook niet lang vooraleer ik me op een stand in Thailand waan. Het gaat er bij momenten stevig aan toe, maar zo heb ik het graag.

Terwijl zelfs de meest hardnekkig gespannen spieren en knobbeltjes zich langzaam maar zeker gewonnen geven, krijg ik het gevoel alsof er een emmertje warme olie over mijn nek en rug gekieperd wordt. Heerlijk! Ik schrik dan ook wanneer achteraf blijkt dat de masseuze de massage enkel met twee warme rozenkwarts stenen verder zette en er geen druppeltje hete olie aan te pas kwam. Zelfs liggend voelen mijn spieren al soepeler aan en ook mijn gedachten kabbelen rustig verder richting ‘happy place’. Fijn zo.

Dan breekt het minst leuke deel van de behandeling aan: het einde. Het half uur is immers voorbij gevlogen. Als afsluiter worden de gescrubde huid en voorzichtig losgekomen spieren voor een laatste keer gemasseerd met een bodylotion uit de Sakura-lijn. Achteraf voel ik me losser, lichter in mijn hoofd en wordt me verzekerd dat mijn nek en rug er wel degelijk beter aan toe zijn. Slechte punten voor mijn gestel, goede punten voor de masseuze. Ik hoop haar snel terug te zien.

Tatsu D-Stress Massage: 30 min, € 40,00

Rituals City Spa, Lippenslaan 340, 8300 Knokke
Leuk om te weten: de City Spa is 7/7 open!

www.rituals.be