Dolce & Gabbana sluiten eigen winkels uit protest tegen veroordeling

Gepubliceerd op 24 juli 2013 door Isabelle
Dolce & Gabbana sluiten eigen winkels uit protest tegen veroordeling

Dolce & Gabbana“Closed for indignation”: het Italiaanse ontwerpersduo Dolce en Gabbana pikt het niet langer om publiek aan de schandpaal te worden genageld, dat zullen koopjesjagers in Milaan dit weekend geweten hebben.

Normaal gezien zijn het de klanten die een label boycotten, deze keer gebeurt het in omgekeerde richting. Dolce en Gabbana werden enkele weken geleden schuldig bevonden aan grootschalige fraude en door een Italiaanse rechter veroordeeld tot een celstraf van bijna twee jaar. Een vonnis dat beide ontwerpers in beroep aanvechten, een rechtszaak die ze naar eigen zeggen zullen winnen.

Ondertussen blijft er van hun publieke imago echter niet veel overeind staan en krijgen ze bakken kritiek over zich heen. Zo riep een lokale politicus vorige week op om het label geen defilé te gunnen tijdens de aanstormende modeweek van Milaan.

Voor de ontwerpers de druppel die de emmer deed overlopen. Ondertussen hebben ze de negen winkels van hun label in de Italiaanse stad tijdelijk gesloten. Op de ramen staat het "lasterlijke" artikel in kwestie geplakt, onder de titel "closed for indignation!"

De wereld zal voelen wat het is om zònder D&G te leven…