7 x weetjes over Maddie Ziegler

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Christin Ho
7 x weetjes over Maddie Ziegler

Maddie ziegler

Ze is nog maar 12 jaar. Ze is de ster van Dance Moms. Ze is de muze van zangeres Sia. Ze trad dit jaar op tijdens de Grammy's én opende het defilé van Polo Ralph Lauren. Wie is eigenlijk Maddie Ziegler? Zeven weetjes over de nieuwe it-girl. 

1/

Actieve danseres

maddieziegler2

In 2011 verscheen Maddie. voor het eerst op televisie in de realityserie 'Dance Moms'. Als favorietje van haar danslerares Miss Abby Lee krijgt ze wekelijks een solo en staat ze aan de top van de fotopiramide. Ze houdt zich al sinds haar twee jaar bezig met ballet, tapdans, jazzdans, moderne dans en acro -goed voor meer dan 40 uur dans per week!

2/

Pretty little liar

maddieziegler3

Maddie steelt de show in één van de meest creepy afleveringen van Pretty Little Liars.

https://youtu.be/SqjJkgMInZI

3/

Catwalk specialist

maddieziegler5

 

 

4/

Creepy cool

maddieziegler1

Maddie werd wereldwijd bekend dankzij haar optreden als creepy coole danseresje met witte pruik in de videoclip van Sia. 'Chandelier' haalde in twintig landen de top vijf en meteen werd Maddie overgevlogen naar Los Angeles om op te treden voor Jimmy Kimmel en Ellen Degeneres. Chandelier won een MTV award voor beste choreografie en werd vier keer genomineerd voor een Grammy. Achteraf werd Maddie opnieuw gevraagd voor twee opeenvolgende clips van Sia, waaronder het controversiële 'Elastic Heart' met Shia LaBeouf.

5/

Grammy chick

maddieziegler4

Haar opvallendste optreden? Tijdens de Grammy's 2015 deelde Maddie samen het podium met de cameraschuwe Sia - de zangeres houdt zich altijd verscholen in een hoekje als ze optreedt - en Saturday Night Live ster Kristen Wiig. Weer een beetje creepy, maar zeer cool!

https://youtu.be/7rFkpcyZ598

6/

 

Rock chick en punkprinses

maddieziegler7

Voor haar samenwerking met dansmerk Capezio heeft de Amerikaanse ontwerpster Betsey Johnson de hulp ingeroepen van Maddie Ziegler om de collectie te promoten. Johnson, die bekend staat om haar excentrieke en kleurrijke kleding, vond in Maddie 'de perfecte mix van een stoere rock chic en punkprinses'.

7/

Ontwerpster

maddieziegler8

Op haar bucketlist heeft ze ook 'een collectie ontwerpen' aangevinkt. Samen met haar zusje Mackenzie heeft ze haar creativiteit losgelaten op 'The Maddie & Mackenzie Collection' voor Mod Angel, een online shop gespecialiseerd in designerkleding voor kinderen en tieners.

8/

Instagram queenie

Schermafbeelding 2015-08-10 om 14.17.31Een goedgevulde agenda dus voor de piepjonge ster, die ze op haar Instagram account maar wat graag uit de doeken doet. Hetzelfde geldt voor haar snel groeiende celeb vriendenkring: tegenwoordig mag ze zich één van Taylor Swifts mignons noemen, dat ruikt naar een gastverschijning in diens volgende video, wordt vervolgd!