5 modecomebacks

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
5 modecomebacks

comeback

De modewereld is er een van vele grilletjes. Maar als er in de modegeschiedenis één regel geldt, is het wel dat alles vroeg of laat terugkomt. En toch is het nooit helemaal hetzelfde als voordien. Deze items maken anno 2013 hun, al dan niet fashionably late, rentrée.

1/

La Fille d'O voor Timberland - 200 euro
La Fille d'O voor Timberland - 200 euro

1.Timberland 6” Premium
De klassieke Timberland 6” Premium is nooit helemaal weggeweest maar moest de afgelopen jaren wel aan populariteit inboeten. De gele bottine viel meer dan tien jaar geleden niet van tienervoeten weg te denken maar belandde toch, in het gezelschap van de de Burberry-sjaal en Bouvy- sweater ergens, achteraan in de kleerkast. Om nu door de nieuwe generatie jongens en meisjes – en sterren zoals Rihanna -  opnieuw ontdekt te worden.
Timberland viert zijn veertigste verjaardag onder meer met een bijzondere samenwerking met lingeriemerk La Fille d’O. Ontwerpster Murielle Scherre nam de 6” Premium onder handen en bedacht een uniek  tatoeageconcept. De bijzondere boots zijn vanaf 19 oktober te bestellen.

2/

LOOK 72 AH13 - P08946S
Le Poor Boy anno 2013 - 890 euro

2. Le Poor Boy van Sonia Rykiel
De populaire trui van Sonia Rykiel uit 1962 begint dankzij Geraldo da Conceicao, de nieuwe artistieke directeur van het huis, aan een tweede leven. Meer dan vijftig jaar later heeft het arme jongetje nog steeds een strak lijfje en eindeloos lange mouwen. Toch kreeg de iconische sweater een hedendaagse make-over en is de trui met zijn vrolijke kleuren en grafische prints weer helemaal en vogue. Le Poor Boy Sweater is nu verkrijgbaar.

3/

Schermafbeelding 2013-10-04 om 13.30.05
Mademoiselle Plume - 129 euro

3. Mademoiselle Plume van Comptoir des Cottoniers
Ook de nieuwe Mademoiselle Plume is licht, makkelijk in een tas te proppen en omkeerbaar. De nieuwe versie van het multi-inzetbare donsjasje is nu verkrijgbaar in verschillende kleuren en met exclusieve prints.

4/

Schermafbeelding 2013-10-04 om 15.14.51
Trinomix XT Plus - 99,95 euro

4. Trinomic XT Plus van Puma
Meer dan twintig jaar nadat de schoen voor het eerst op de markt kwam, brengt Puma de loopschoen met honingraatzool opnieuw op de markt. Net als toen zit ook deze heruitgave verpakt in de iconische groene Puma schoendoos.

5/

Johnny Loves Rosie - 13 euro
Johnny Loves Rosie - 13 euro

5. Scrunchy

Je kan je haar vastbinden met een rekkertje, met een lintje of met een ietwat ouderwetse combinatie van de twee: de scrunchy. Het haaraccessoire was bijzonder populair in de late jaren ’80 en vroege jaren ’90 en waagt zich al een paar jaar aan een voorzichtige comeback. De scrunchy is ideaal om die palmboomstaart op het topje van je kruin bij elkaar te houden maar aangezien we geen zes meer zijn, kunnen we er tegenwoordig weinig mee. Zeggen we, want geen mens die ziet hoe we onze slordige dot op luie zetelzondagen in bedwang houden.