Van geboorte tot eerste foto’s: de Royal Baby van A tot Z

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Van geboorte tot eerste foto’s: de Royal Baby van A tot Z

Kate Middleton royal babySinds Kate Middleton maandagnamiddag van een kleine prins beviel, staat de wereld in rep en roer. De eerste dagen van de beroemdste boreling ter wereld in een notendop:

 

 

 

 

Maandag 20u32: “it’s a boy!” Meteen krijgt de beroemde Tower Bridge in Londen een blauw jasje ter ere van de toekomstige koning.

tower

Dinsdagvoormiddag: de speculaties vliegen in het rond aan het St Mary’s ziekenhuis. Hoe heet de baby? Wanneer krijgen we hem te zien? Zal Kate vandaag nog het ziekenhuis verlaten?

14u52: Spotted: een hofdame met babyzitje én Kate’s persoonlijke kapster Amanda Cook Tucker gaan het ziekenhuis in. Geen twijfel mogelijk: de hertog van Cambridge en zijn vrouw maken zich op voor een confrontatie met de pers.

kapster

15u03: Het eerste paar grootouders komt op babybezoek. Carole en Michael Middleton verlaten een uur later stralend het ziekenhuis: baby en ouders zien er “fabuleus” uit!

middletons

17u28: Prins Charles en zijn echtgenote Camilla maken hun opwachting. De prins kan zijn opwinding nauwelijks verbergen en plaagt de aanwezige pers: “niet te lang moeten wachten, hoop ik?” Een half uur later kondigt hij de baby zelf aan: “Hoe hij eruit ziet? Dat zie je zo meteen!”

charles

19u23: Een stralende Kate en William stellen hun kersverse zoon voor aan de wereld. Over de naam willen ze voorlopig nog niets kwijt, maar we worden wel op andere details getrakteerd. Zo laat de nieuwbakken vader weten dat zijn zoon een indrukwekkende longinhoud heeft en op zijn moeder lijkt. “Gelukkig heeft hij meer haar dan ik,” voegt hij er grappend aan toe.

Prins William baby

2

Kate Middleton baby prins William

De hertogin draagt voor een blauwe polkadot jurk van Jenny Packham, een discrete ode aan haar schoonmoeder? Lady Diana verliet in 1982 immers hetzelfde ziekenhuis met de pasgeboren William in de armen, en dat in een soortgelijke jurk.

kate middleton baby prins william

lady diana prins william geboorte

c

Het gloednieuwe gezinnetje zal de komende dagen in Kensington Palace verblijven. Over hun volgende locatie wordt niets gelost. De baby zal in elk geval niets tekortkomen, enthousiaste burgers laten sinds de bekendmaking van zijn geboorte immers hopen geschenkjes achter aan het ziekenhuis.

cadeau