Welke plekken zijn geen goed idee voor een tatoeage?

Geüpdatet op 11 oktober 2022 door ELLE België
Welke plekken zijn geen goed idee voor een tatoeage?

Tatoeages zijn erg persoonlijk en kunnen echte kunstwerkjes zijn, maar denk twee keer na voor je er één zet - of meer bepaald: waar die zal komen. Sommige plekjes verouderen namelijk minder goed dan andere...

Deze plaatsen worden afgeraden als je de tatoeage voor een lange tijd mooi wil behouden :

  • Op je handen, vingers en gewrichten. In het algemeen de plaatsen waar vaak druk wordt op gezet. Grote kans dat de tekening daar vervaagt.
  • De plaatsen met spieren, zoals de biceps
  • Vermijd je buik, zeker wanneer je van plan bent om zwanger te worden. De tatoeage kan volledig vervormen, uitrekken en bovendien kunnen striae snijden
  • De onderrug. Dames, het is onmogelijk om een epidurale te krijgen als je onderrug is getatoeëerd. Als je daar toch een tattoo wil, vraag dan aan je tatoeëerder om het iets lager te doen.
  • Je nek. Op zich geen probleem voor de tekening zelf, maar bereid je wel voor op extra pijn. Op die plek is de huid namelijk wat harder waardoor de inkt minder snel wordt opgenomen en de naald dieper moet doordringen.

Kleine kanttekening: laat je door een echte professional onder handen nemen en draag zorg voor je tattoo: goed hydrateren en àltijd beschermen met zonnecrème zijn een must!  Klik hier  voor meer tips van tattoo-artieste La Perla. 

(Via ELLE Belgique, stagiaire Eveline Briand)