Wat zegt de kleur van je smartphone over jou?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Wat zegt de kleur van je smartphone over jou?

samsung goud collage

Het kleurtje van je smartphone, puur toeval? Volgens psychologe Donna Dawson verraadt je persoonlijke kleurkeuze meer dan je denkt over je eigen karakter. Sinds de release van de Samsung Galaxy S6 smartphone in België, kocht meer dan twintig procent van de klanten een gouden versie: er woedt overduidelijk goudkoorts in het land.

Volgens Dawson hangt de opmars van de keuze voor goud samen met de recessie die ons al jaren teistert: ‘De kleur goud staat voor rijkdom, luxe, wijsheid, overvloed, optimisme en grote idealen. Veel mensen hebben de voorbije jaren de riem moeten aanhalen en hebben zichzelf allerlei dingen moeten ontzeggen. Dat willen ze nu, nu de economie stilaan weer op adem komt, compenseren.’

De psychologe verdiepte zich in de persoonlijkheidskenmerken van de vijf kleuren waarin de Samsung Galaxy S6 beschikbaar is:

1/

Gold platinium 

“Mensen die goud kiezen, zijn doorgaans levensgenieters, gesteld op luxe. Ze zijn niet bang om af en toe eens flink uit de band te springen en gaan niet gauw een uitdaging uit de weg. Het zijn ook vaak sociale personen, die graag in gezelschap vertoeven en genereus zijn tegenover vrienden en familie. Goud is een uitgesproken warme kleur, die dicht aanleunt bij geel, dat op zijn beurt voor optimisme en idealisme staat. Goud staat symbool voor succes en welvaart, vanwege de economische waarde, maar ook om het licht en de warmte waarmee het metaal wordt geassocieerd. Twee elementen die essentieel zijn om gezond door het leven te gaan."

2/

Green Emerald

“Grijp je instinctief naar groen, dan ben je wellicht loyaal, evenwichtig, eerlijk, welwillend en begaan met anderen. Groene meiden en jongens zijn hardwerkende, brave burgers met een hoog moreel besef en een drang naar eenvoud en puurheid. Groen symboliseert bovendien nieuw leven en een frisse start. Het is een kleur die kalmeert, wat verklaart waarom veel mensen er na een stressvolle periode naar hunkeren te onthaasten in de natuur.”

samsung emerald green

3/

Blue Topaz

“Zit er een Blue Topaz S6 in je handtas of je broekzak, dan is de kans groot dat je veel zelfvertrouwen hebt, maar ook kieskeurig, veeleisend, gevoelig en intuïtief bent. Het type persoon dat baat heeft bij een flinke knuffel, die zich graag veilig en geborgen voelt.”

samsung blue topaz

4/

White Pearl

“Mensen die voor wit gaan, hechten vaak veel belang aan hun status. Waar wit vroeger symbool stond voor onschuld, zegt wit vandaag dat je er warmpjes in zit. Je kan het je immers veroorloven je witte kledingstuk, je witte auto of meubel schoon te houden. Mensen die van wit houden zijn extraverte types. Wit is eigenlijk een verzameling van kleuren. Het is een tint die staat voor wijsheid, eerlijkheid, reinheid, maar ook voor lef, openheid en zelfs overmoed.”

samsung white pearl

5/

Black Sapphire

“Technisch gezien is zwart geen kleur, maar de vertegenwoordiging van de afwezigheid van kleur. In zwart zit, net zoals in wit trouwens, een zekere dualiteit. Het kan symbool staan voor het begin en het einde van iets. Geschiedkundig en cultureel wordt zwart geassocieerd met agressie, en het is vaak de kleurkeuze van de rebel, de outsider geweest. Personen die vandaag graag naar zwart grijpen, onderstrepen graag hun individualisme. Ze hebben vaak iets mysterieus, en stralen macht en seksualiteit uit.”

samsung black sapphire

 En jij?

In welke kleur van de Samsung Galaxy S6 kan je jezelf terugvinden? Verlang je stiekem naar welvaart, ben je loyaal, een perfectionist, statusgericht of rebels?

De nieuwe Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 edge, verkrijgbaar vanaf: 

Galaxy S6 32 GB: € 699,99

Galaxy S6 edge 32 GB € 849,99

Galaxy S6 64 GB: € 799,99

Galaxy S6 edge 64 GB: € 949,99

Galaxy S6 128 GB: € 899,99

Galaxy S6 edge 128 GB: € 1049,99