Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 25 september 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Kenzo gaat digitaal, Louis Vuitton krijgt een nieuwe accessoire ontwerper en JayZ wordt het eindejaarsgezicht van Barneys. Het lijkt erop dat Naomi Campbell de nieuwe Tyra Banks wordt, concurrentie die die laatste zeker niet zal kunnen smaken. Wie ook niet van zijn "concurrenten" houdt, is Kanye West. Volgens de rapper kopiëren grote modehuizen zijn ideeën.

Google en Kenzo slaan de handen in elkaar voor Paris Fashion Week. Het defilé van het modehuis zal op zondag 29 september  live worden uitgezonden op YouTube en het sociale netwerk Google+ -een première voor het Amerikaanse bedrijf. Niet alleen de show zelf, ook de hele voorbereiding en backstage zullen vanaf 7 uur ‘s morgens te bezichtigen zijn.

Sinds Barneys vorig jaar in haar Kerstcampagne een high fashion make-over gaf aan onze favoriete Disneysterren, zijn onze ogen op de Amerikaanse keten gericht. Dit jaar opnieuw een opmerkelijke samenwerking: niemand minder dan JayZ zal er de eindejaarsperiode opfleuren. Onder de titel A New York Holiday zal de rapper een reeks limited-edition producten en capsulecollecties van grote namen en nieuwe talenten promoten. Lanvin, Balenciaga, Balmain, Proenza Schouler en Rick Owens zijn slechts een paar van de deelnemende labels.

Nieuw gezicht bij Louis Vuitton, waar Darren Spaziani voortaan de touwtjes van de accessoire afdeling in handen heeft.  De ontwerper werkte tussen 2004 en 2006 al voor het modehuis en mag ook Balenciaga, Proenza Schouler, Tory Burch en Diane von Furstenberg op zijn CV zetten. De luxe industrie heeft voor hem dan ook geen geheimen meer. Bedoeling is dat hij de accessoires bij Louis Vuitton nòg meer upscale en exclusief zal maken. Esthetisch gezien goed nieuws, minder leuk is het dan weer voor onze portefeuille…

Het lijkt erop dat Naomi Campbell definitief Tyra Banks achterna gaat. Nadat ook zij een modellenwedstrijd –The Face- op televisie presenteerde, lijkt een talkshow onvermijdelijk. Geruchten dat ze binnenkort net als Banks een eigen praatprogramma krijgt, werden vanmorgen min of meer bekrachtigd door de woordvoerder van het model: “er liggen voorstellen op tafel, maar daar mag ik in dit stadium nog niet over uitweiden.”

Kanye West heeft zijn ego nog maar eens geboost met een krachtige uitspraak. In een interview met het Britse BBC liet de rapper optekenen dat Saint Laurent ontwerper Hedi Slimane zijn ideeën schaamteloos kopieert. Zo is de leren broek naar eigen zeggen zijn uitvinding, waarna Saint Laurent, Isabel Marant, Balmain en Alexander Wang met het idee gingen lopen. Toch ironisch hoe de modecarrière van de profetische West in het slop zit, terwijl zijn zogenaamde copycats wereldwijde successen vormen..