Top 10 famous cats

Geüpdatet op 15 december 2020 door ELLE België
Top 10 famous cats

collagekatten

Talloze katten veroveren de wereld omdat ze grappig, schattig of gewoonweg geniaal zijn. Maak kennis met de 10 beroemdste katten op deze aardbol: 

1/

albert

1. Albert, de schattigste kat ter wereld

Albert Babycat is ongetwijfeld het schattigste diertje op aarde. Zijn baasje, Christine Look wil van hem een echte Hollywoodster maken. Nadat Albert in allerlei outfits gefotografeerd werd, zorgde hij al voor een heuse mediahype. Toch hoopt Look op meer: zij ziet een filmcarrière wel zitten voor haar kitten! Met bijna 70,000 Instagramvolgers is Albert Babycat goed op weg om the american dream te beleven.

2/

sam met wenkbrauwen

2. Sam, de meest bezorgde kat ter wereld

Sam mag dan wel negen levens hebben, toch hij heeft altijd een bezorgde blik. Die gezichtsuitdrukking heeft de kat te danken aan de twee ongewone, zwarte markeringen op zijn voorhoofd. Sams angstige blik maakte hem wel wereldberoemd. Hij heeft al meer dan 160,000 volgers op Instagram.

3/

Instagram
Instagram

3. Hamilton, de hipster kat

Hamilton werd als kitten achtergelaten in San Francisco en geadopteerd door stand up comedian Jay Stowe. Door zijn perrrrrrfecte, witte snor werd hij een echte internetsensatie. Hij heeft meer dan 280 000 fans op Facebook, 7000 geabonneerden op Youtube en 200 000 volgers op Instagram. The Hipster Cat is zelfs zó populair dat hij een eigen webshop heeft.

4/

Instagram
Instagram

4. Snoopybabe, de meest stijlvolle kat ter wereld

Snoopybabe is een Exotische Korthaar van 2 jaar oud. Dankzij haar platte snuit, grote ogen en hoog knuffelgehalte veroverde ze eerst China en nu de rest van de wereld. Meer dan 270,000 instagrammers zijn elke dag benieuwd naar de outfit van Snoopybabe...

5/

oskar

5. Oskar, de blinde kat

Met meer dan 210,000 fans op Facebook en 35,000 geabonneerden op Youtube komt de blinde kat Oskar op de vijfde plaats. Baasje Mick Szydlowski post regelmatig filmpjes, onder ander dit aandoenlijk geval waarin Oskar zijn nieuwe speeltjes ontdekt. Hartverwarmend!

6/

Nala

6. Nala, de meest expressieve kat ter wereld

Nala was slechts vier maanden oud toen ze gedumpt werd door haar vorige baasjes. Gelukkig werd ze geadopteerd door kattenliefhebster Varisiri Mathachittiphan. Al snel veranderde Nala van een luie, zetel-liggende kat naar een charmant model. Haar vlinderdas en expressieve gezichtsuitdrukkingen maakten haar instafamous. Bijna twee miljoen mensen volgen Nala op Instagram. De eenzame kitten van vroeger is nu zo populair dat ze haar eigen webshop heeft. 

7/

maru

7. Maru, de raarste kat ter wereld

Dit schattige beestje leeft in Japan en mag zich één van Youtubes meest bekende katten noemen. Maru is verzot op dozen en zakjes. Hoe klein ze ook zijn, hij probeert zich erin te wurmen. Dat levert vaak hilarische beelden op. Sommige filmpjes zijn meer dan 200 miljoen keer bekeken. Hij probeert zich overal te verstoppen, maar wordt wel door de hele wereld bekeken. Misschien een andere tactiek proberen?

8/

lil bub

8. Lil Bub, de geniaalste kat ter wereld

Lil Bub heeft een massa volgers op Instagram (730,000), Twitter (53,000), Facebook (1,8 miljoen) en Youtube (165,000). Door een aangeboren afwijking heeft Lil Bub enorme ogen en een immer uitpuilende tong -yep, dit is de Miley Cyrus van kattenland! Hij ziet celebrities dan ook als z'n beste vrienden en heeft z'n eigen kledinglijn, boek en website.

9/

choupette

9. Choupette Lagerfeld, de rijkste kat ter wereld

Hoe kan het ook anders. Choupette, de kat van de Karl Lagerfeld is net als haar baasje wereldberoemd. Ze verdient maar liefst twee miljoen dollar per jaar. Dat is meer dan topmodellen als Cara Delevingne. Choupette Lagerfeld heeft meer dan 48,000 volgers op Twitter, 61,000 volgers op Instagram en 36,000 vind-ik-leuks op Facebook. Haar saffierblauwe ogen zitten er ongetwijfeld voor iets tussen.

10/

grumpy cat

10. Grumpy Cat, de kwaadste kat ter wereld

Grumpy Cat is nog steeds de beroemdste kat ter wereld. Zijn kwade gezicht leverde hem en zijn baasje al 81 miljoen dollar op. Dat is meer dan wereldsterren als Nicole Kidman en Cameron kunnen zeggen. De humeurige kat is een inspiratiebron voor talloze memes, boeken en zelfs een film. Sinds Grumpy Cat gelanceerd werd op sociale media, kon zijn baasje haar baan stopzetten. Zijn eerste filmpje werd maar liefst 18 miljoen keer bekeken op Youtube.

(Stagiaire Jolien Meulders)