12 X vriendschap op de set

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
12 X vriendschap op de set

collegasvrienden

Van collega's tot vrienden. Deze bekende koppen leerden elkaar kennen op de set en gaan ook na de werkuren als vrienden door het leven.

1/

DJ Tanner en Kimmy Gibbler uit Full House1.DjTannerKimmyGibbler 2.GibblerTanner2015

Andrea Barber en  Candace Cameron leerden elkaar aan het einde van de jaren '80 kennen op de set van de populaire televisieserie Full House. Ook nadat de voormalige buurmeisjes de voordeur van het 'Full House' achter zich dicht trokken, onderhielden Andrea en Candace hun vriendschap. Zien we de twee vriendinnen binnenkort opnieuw samen op het scherm? Het gunst immers van de geruchten dat de succesvolle reeks binnenkort een vervolg krijgt en zowel Andrea als Candace zouden hebben toegezegd.

2/

Monica en Rachel uit Friends

3.RachelMonica 4.JenniferAnistonCourtneyCox

'I'll be there for you!' Televisie besties Monica en Rachel zijn ook in het echte leven hartsvriendinnen.

3/

Christopher Turk en John Dorian uit Scrubs

5.DonaldZac 6.DonaldFaisonZachBraff

Wat begon als een dag filmen op de set, eindigde met een mooie bromance. Donald Faison (die je ongetwijfeld nog kent uit Clueless) en acteur/regisseur Zac Braff zijn ook beste maatjes wanneer de camera niet draait.

4/

Ryan en Kelly uit The Office

7.kellyryanthe office

8.mindykalingbjnovakDe relatiestatus 'it's complicated' is uitgevonden voor deze twee. B.J. Novak en Mindy Kaling leerden elkaar kennen tijdens de opnames van de Amerikaanse versie van The Office en kregen een knipperlichtrelatie. Na veel vijven en zessen besloot het komische duo dat het verstandiger was om als vrienden door het leven te gaan en Novak en Kaling zijn de beste vrienden. Novak kreeg zelfs een gastrolletje in Kalings televisieshow 'The Mindy Project'. Hey, waar zijn vrienden anders voor?

5/

Arya en Sansa Stark uit Game of Thrones

9.SansaAriaStark 10.maisieWilliamsSophieTurner-

Zoals bij alle zussen botst het af en toe flink tussen televisiezusjes Arya & Sansa Stark maar in het echte leven kunnen Maisie Williams en Sophie Turner het wonderwel met elkaar vinden. Eens uit die vervelende kostuums delen de jonge actrices hun vriendschap via gezellige snapshots met de wereld.

6/

Lucy en Mary Camden uit 7th Heaven

11.LucyMaryCamden 12.JessicaBielBeverlyMitchell

Tien jaar lang deelden de zusjes Camden lief en leed in de veelbekeken televisieserie '7th Heaven'. Ook nadat Jessica Biel de serie in 2006 verliet, hield ze contact met haar tv-zus Beverley Mitchell. Biel was trouwens een van de bruidsmeisjes op het huwelijk van Beverley.

7/

Tina Fey en Amy Poehler

13.TinaAmySNL Golden Globe Awards - Season 71

Tina Fey en Amy Poehler ontmoetten elkaar voor het eerst in 1993 tijdens een les voor improvisatietechnieken. Nadat Fey naar New York verhuisde om er aan de slag te gaan als scriptschrijver voor 'Saturday Night Live', smeekte ze Poehler om ook aan de show mee te werken. Zo gezegd, zo gedaan. Later speelden de acterende vriendinnen nog samen in films zoals  'Mean Girls' en 'Baby Mama'.

8/

Chuck en Nate uit Gossip Girl

15.natechuckgossipgirl 16.ChaseCrawfordEdWestwickDeze Gossip boys kropen zes seizoenen lang in de huis van beste vrienden Nate en Chuck, maar de twee waren ook in het echte leven goede vrienden. Chase Crawford en Ed Westwick deelden zelfs jaren een appartement in New York en werden geregeld  samen gespot tijdens een avondje uit. xoxo

9/

Jennifer Morrison en Audrey Liddell uit Dawson's Creek

17.DawsonsCreek 18.MichelleWilliamsBusyPhilipps

Michelle Williams en Busy Philipps leerden elkaar jaren geleden kennen op de set van tienerdrama 'Dawson's Creek'. De televisievriendschap van de twee blondines ging ook in het echte leven verder.

10/

Sharpay Evans en  Gabriella Montez uit High School Musical

19.HighSchoolMusical 20.HudgensTisdale
Ashley Tinsdale en Vanessa Hudgens leerden elkaar in 2006 kennen op de set van 'High School Musical'. Negen jaar nadat de meisjes zingend en dansend door de decors vlogen zijn de twintigers nog steeds goede vriendinnen. Vanessa Hudgens was trouwens een bruidsmeisje van Ashely Tinsdale, die in september van vorig jaar in het huwelijk trad.

11/

Snooki en JWoww van Jersey Shore

21.JerseyShore 22.SnookiJwoww
Snooki en JWoww leerden elkaar kennen tijdens het eerste seizoen van 'Jersey Shore' en waren meteen onafscheidelijk. De kamergenotes deelden lief, leed, heel wat katers en nog meer relatieproblemen en kregen uiteindelijk een eigen realityshow. Snooki en JWoww zien elkaar nog steeds een paar keer per week en de voormalige wildebrassen hopen dat ook hun kinderen close worden.

12/

Justin Timberlake en Jimmy Fallon

23.JustinJimmySNL 24.JustinTimberlakeJimmyFallon
Justin Timberlake en Jimmy Fallon zorgden voor het eerst voor komedie vuurwerk in 2003. Het afgelopen decennium sloegen de hilarische vrienden meermaals de handen in elkaar voor grappige sketches en muzikale optreden tijdens 'Saturday Night Live'. Jimmy Fallon was te gast op het Italiaanse huwelijk van Justin Timberlake in 2012.

Bron: www.bustle.com, www.refinery29.com