Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 23 september 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsSarah Jessica Parker zorgt voor een unieke collaboratie, de kleine prins George is nu al globaal ambassadeur van zijn stad en LVMH aast op J.W. Anderson. Verder beweert Naomi Campbell de carrière van Kate Moss te hebben gelanceerd en wordt Milaan opgelicht door een unieke expo.

Modetriootje om gek van te worden: Sarah Jessica Parker deed het met Olivier Theyskens en Prabal Gurung. Heel eventjes toch. Dit weekend was de ster gastvrouw van het New York City Balet gala en droeg ze een unieke creatie, ontworpen door Theyskens én Gurung. Beide ontwerpers waren, naast Iris Van Herpen, verantwoordelijk voor de kostuums van de dansers. Voor SJP zetten ze graag hun ego opzij en werkten ze als extraatje nog eens samen aan haar jurk, meteen de enige Theyskens x Gurung ooit -van verdere samenwerking tussen de designers is voorlopig nog geen sprake.

JP

Er lijkt geen einde te komen aan LVMH's honger naar luxe en talent. Vorige week maakte het conglomeraat bekend Nicholas Kirkwoods schoenenlabel te hebben gekocht, deze week wordt volop gefluisterd over de volgende zet. Bronnen bij het geloofwaardige online magazine Business of Fashion menen in de Ierse ontwerper J.W. Anderson het volgende nieuwkomertje bij LVMH te zien.

Je moet het maar doen: amper twee maanden oud en al verkozen worden tot meest invloedrijke persoon van je stad. Prins George, de zoon van prins William en Kate Middleton, speelt het klaar -al zal hij er zelf niet van wakker liggen. De Britse krant Evening Standard publiceert jaarlijks haar lijst van machtigste mensen en zet de boreling dit jaar op nummer één. Naar eigen zeggen omdat hij is uitgegroeid tot belangrijkste globaal ambassadeur van Londen. Nogmaals: je moet het maar doen...

Naomi Campbell coacht tegenwoordig modellen in haar reality reeks The Face, maar naar eigen zeggen doet ze dat al jaren. Volgens het supermodel was haar allereerste beschermelinge niemand minder dan Kate Moss: "Ik lette op haar toen ze net begon, ze woonde zelfs bij mij in New York. Natuurlijk heeft ze het talent aan zichzelf te danken, de opdrachten stroomden dan ook binnen, maar ik was degene die haar vertelde hoe ze zich moest gedragen en hoe mensen echt in elkaar zaten. We zijn nog steeds goede vriendinnen, dat geldt eigenlijk voor alle supermodellen". Bijzonder vreedzame woorden voor de niet altijd zo zachte Naomi.

Verplichte stop voor wie komende weken Milaan bezoekt: Making Dreams, een expo over de filmkostuums die Fendi door de jaren heen ontwierp. Evita, The Royal Tenenbaums, Die Another Day of The Age of Innocence: ze zijn op hun discrete manier allen een uithangsbord voor het modehuis geweest. De tentoonstelling is vrij te bezoeken, nog tot 6 oktober in Milaans antieke Cinema Manzoni.