HOW TO: je schoenen uitrekken

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
HOW TO: je schoenen uitrekken

HOW TO schoenen

Liefde op het eerste gezicht, een onweerstaanbaar koopje, een droom van een schoen! Klein probleempje: het nieuwe muiltje van je dromen is net een maatje te klein... Ontdek hier hoe je dit (net te kleine) detail aanpakt:

Koud

Vul twee diepvrieszakjes met water en steek ze in je schoenen. Laat alles een nachtje in de diepvries staan en laat je schoenen de volgende ochtend ontdooien en drogen. Goed voor een half maatje meer.

Warm

Dompel je schoenen onder in je bad. Trek ze vervolgens aan -mét dikke kousen- en droog met een warme haardroger. Maak tijdens het drogen grote bewegingen met je voeten, kwestie van het rekken te bevorderen.

Verzorging

Na te zijn gebaad, bevroren en weer ontdooid, kunnen je schoenen een extra verzorging wel gebruiken. Behandel ze met adequate, voedende producten en bescherm met een waterdichte spray.

De schoenmaker

Geen vertrouwen in onze DIY? Bij de schoenmaker vind je versoepelende sprays die de binnenkant van je schoenen ontspannen: goed voor een minder knellend gevoel. Je koopt er ook houten vullingen die je pumps na een paar dagen hebben uitgerekt.