10 bizarre manieren om calorieën te verbranden

Geüpdatet op 18 oktober 2016 door ELLE België
10 bizarre manieren om calorieën te verbranden

Je hoeft niet langer je sportplunje aan te trekken om calorieën te verbranden. Maak kennis met tien onwaarschijnlijke, leuke methodes om extra calorieën kwijt te raken. 

1/

Pinterest
Pinterest

Lach je rijk én slank
Tijdens het spelen van een gezelschapsspel verbrand je gemiddeld 93 kcal per uur. Gezellig, sociaal en leuk. Lach je rijk, Monopoly of De Kolonisten van Catan zijn echte aanraders voor een goede work-out.

2/

Pinterest
Pinterest

Sms erop los! 
Bel niet langer om je wilde verhalen te vertellen, maar sms ze. Een uurtje tokkelen op je gsm staat gelijk aan 132 verbrande calorieën.

3/

Pinterest
Pinterest

Masseren én genieten
Koppel het nuttige aan het aangename. Eerst masseren en daarna zelf genieten. Je half uurtje werk wordt beloond met 145 verbrande calorieën. Misschien kan je er nog een vervolg aan breien? Tijdens een uur seks verbruik je 200 kcal.

4/

Pinterest
Pinterest

Body - en hairstyling
Deze dagdagelijkse activiteit zorgt ervoor dat je op een half uur 100 calorieën verbruikt. Die pijnlijke armen nemen we er met plezier bij .

5/

 

Pinterest
Pinterest

Half uur natuur
Trek zelf de velden in. Na een half uur bloempjes plukken, krijg je er de 110 verbrande calorieën gratis bij.

6/

 

Pinterest
Pinterest

Bloed, zweet, angst en verbrande calorieën 
Filmmarathon? Check! Let wel op dat de films eng zijn. Door stress en angst maak je adrenaline aan waardoor je minder eetlust hebt en je eten sneller verteert. Op het filmmenu staan: The Shining (184 kcal), Jaws (161 kcal) en The Exorcist (158 kcal). Een Saw-film is goed voor 133 verbrande calorieën en Paranormal Activity verbruikt er 111.

7/

Pinterest
Pinterest

Sing along 
Honderd calorieën verbranden vraagt niet meer dan elf keer je lievelingsliedje uit volle borst meezingen. Wij raden je aan om er ook een dansje bij te maken. Daardoor verbruik je 200 kcal extra.

8/

Pinterest
Pinterest

Schrijf een boek! 
Elke 4800 getypte woorden verbruiken 200 calorieën. Nù begrijpen we waarom sommige mensen een boek uitbrachten.

9/

Pinterest
Pinterest

Televisie kijken 
Kijk vier afleveringen (30 min) van je favoriete lachprogramma en je verbrandt 200 kcal. Moet je even zoeken naar je lievelingsprogramma? Na een uur zappen ben je 100 kcal extra kwijt.

10/

Pinterest
Pinterest

Make-up, shape-up 
Het geheim is onthuld. Wij vrouwen vertoeven zolang in de badkamer omdat het calorieën verbrandt! Een uurtje in bad zitten, verbruikt 34 kcal. Tijdens een douche zijn dat er 68. Jezelf schminken, is goed voor 40 kcal per half uur.

(Stagiaire Jolien Meulders)