Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 19 september 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Kate Moss voor Playboy en Edon Choi voor River Island: dat smaakt naar meer. Verder een goede brok juridisch nieuws deze week: ontdek hier welke starlet achter de tralies eindigde en welke moordenares binnenkort weer op vrije voeten staat.

Bevestigd en nu al goedgekeurd: Kate Moss voor Playboy. Na maanden vol speculaties werd eindelijk beaamd dat Moss de 60ste verjaardagscover van het iconische magazine zal sieren. Naaktheid is nooit een probleem geweest voor het Britse model, die eerder gewillig uit de kleren ging voor Versace, Dior, Burberry, Calvin Klein,… - wie niet eigenlijk? De shoot werd ingeblikt door fotografen Marcus Pigot en Mert Atlas en bevat volgens Playboy “pluizige bunny oortjes, manchetten en jarretelles”. Het basispakket van de gemiddelde bunny, al zijn we er zeker van dat Moss’ prestatie diezelfde bunny’s het met rooie oortjes en het donzige staartje tussen de benen zal doen afdruipen.

Nieuwe collab voor River Island. Geen Rihanna deze keer, wel één van haar favoriete ontwerpers. De Koreaanse Eudon Choi valt in de smaak bij Rihanna, Rita Ora en Ellie Goulding, heeft zijn eigen label, maar biedt je straks zijn ontwerpen aan bij de welbekende keten. Aan prijzen tussen 30 pound en 250 pound scoor je vanaf 23 september online je eigen sterrenlook. Samenwerkingen, we krijgen er maar niet genoeg van!

It-girl Sky Ferreira en haar vriend, Saint Laurent model en zanger Zachary Cole Smith, hebben zich dit weekend zwaar in de problemen gewerkt. Beiden werden in New York gearresteerd wegens verschillende verkeersovertredingen en drugsbezit. Heroïne en ecstasy, dàt blijkt het model ‘s nachts met zich mee te dragen. Een joekel van een borgsom en een nachtje in de cel later was het koppel weer op vrije voeten. Dat het avontuur een juridisch staartje krijgt, is zeker. Of dit enige gevolgen zal hebben voor haar carrière –Ferreira liep in New York nog mee in Marc Jacobs’ modeshow- zal de toekomst uitwijzen.

 
Nog meer juridisch nieuws: Gucci’s “zwarte weduwe”, Patrizia Reggiani, zou binnenkort vervroegd kunnen vrijkomen. Reggiani werd in 1995 tot 25 jaar cel veroordeeld nadat ze een huurmoordenaar op haar ex-man, voormalig Gucci baas Maurizio Gucci, afstuurde. Wegens goed gedrag zou die straf binnenkort kunnen worden ingekort. Eigenlijk mocht ze in 2011 reeds de gevangenis verlaten, op voorwaarde dat ze een job vond. Een voorstel waarvoor ze vriendelijk bedankte. Werken was voor de socialite naar eigen zeggen geen optie. Ondertussen lijkt ze toch op die mening terug te komen, naar haar vrijlating gaat ze volgens geruchten als consulente aan de slag bij het Italiaanse luxe juwelenmerk Bozart.

“Wardrobing” -de praktijk waarbij je een kledingstuk koopt, draagt en nadien weer terugbrengt- wordt aangepakt. De New Yorkse department store Bloomingdale’s is het beu om telkens gedragen kledij mét prijskaartje, tijdens het dragen zorgvuldig weggemoffeld, te moeten terugnemen. Daarom worden de collecties voortaan zichtbaar “getagd” met drie zwarte, plastieken pins. Wie de pins wegneemt, kan geen aanspraak meer maken op een terugbetaling. Afwachten of de maatregel binnenkort ook door grote ketens als Zara en H&M, maar al te vaak slachtoffer van de praktijk, wordt overgenomen.