Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 18 september 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsMuzieklegendes bij Saint Laurent Paris, plagiaat op London Fashion Week en Iman klaagt over racisme bij modehuizen. Barbie wordt in een nieuw Hervé Leger kleedje gestoken en Cara Delevingne heeft een nieuwe tattoo.

Niet iedereen is het eens met Hedi Slimane's Music Project voor Saint Laurent Paris, maar daar trekt de ontwerper zich niets van aan. Na onder meer Marilyn Manson en Courtney Love wist Slimane drie nieuwe muzieklegendes aan het project toe te voegen. Chuck Berry, BB King en Jerry Lee Lewis dragen voortaan de kleuren (en ontwerpen) van het modehuis hoog in het vaandel. Foto's voor de campagne werden reeds geschoten, opnieuw door Slimane zelf.

Gevalletje plagiaat-met-toelating bij Giles Deacon, de man die voor zijn S:S 2014 collectie lustig aan de slag ging met fotografische prints. Mooi, maar zijn eerste drie silhouetten deden heel wat wenkbrauwen fronsen. Die foto van nineties topmodel Amber Valletta, is die niet uitgeleend aan een oude Prada campagne? Volledig correct, gaf de designer toe, al kreeg hij daar naar eigen zeggen  de uitdrukkelijke zegen van Miuccia Prada voor. Designers, soms kunnen ze wél delen!

Een nieuw seizoen, een nieuwe tatoeage: Cara Delevingne heeft er weer een bezoekje aan de tattoo shop op zitten. Deze keer koos ze voor haar moeders naam, Pandora, dwars over de arm. Ook wifey Rita Ora besloot zichzelf nog maar eens in de verf te laten zetten. Zij ging langs bij de New Yorkse tattoo artiest Bang Bang en ging voor een romantische vrouwentekening, volgens Bang Bang de meest gedetailleerde tatoeage die hij ooit zette.

rita

"You can brush my hair, undress me everywhere!" De nineties band Aqua zat er niet naast toen ze Barbie's verkleedmogelijkheden als één van haar topkwaliteiten noemden: iedereen kleedt haar graag aan, ook designers. Zo is Hervé Leger de zoveelste ontwerper die zwichtte en het legendarische popje van een eigen creatie voorziet. Hij stak Barbie in de typische bandage jurken waarmee hij vooral in de jaren negentig veel succes oogstte.

De modewereld is niet altijd even rooskleurig, vooral als je niet de juiste huidskleur hebt. Iman en Naomi Campbell mogen dan wel een status als topmodel genieten, ook zij krijgen naar eigen zeggen nog steeds met racisme te maken. Beide modellen richtten samen de Diversity Coalition op om het probleem aan te kaarten en hun minder bekende “lotgenoten” een duwtje in de rug te geven. Iman noemt zelfs de modehuizen die volgens haar slecht scoren als het op diversiteit aankomt: “We noemen ze geen racisten, wel noemen we hun handelingen racistisch. Bewust of niet, we zien nog steeds te weinig kleur bij Calvin Klein, Céline, Donna Karan, Chanel, Armani, Saint Laurent, Gucci, Roberto Cavalli, Victoria Beckham en Marc by Marc Jacobs. “ Een hele boterham…