Film: top 10 sprookjesprinsessen

Geüpdatet op 1 april 2019 door Isabelle
Film: top 10 sprookjesprinsessen

Sprookjeskoorts in Hollywood, nu ook Emma Watson is gezwicht voor tiara’s en magische baljurken. De publiekslieveling is straks te zien in de Disney remake van Beauty and the Beast, maar is heus niet de eerste die in de perfecte schoentjes van een sprookjesprinses kruipt. Deze toppers deden het haar voor:

Emma-Watson

1/

1. Lily James – Cinderella

Stijlbreuk voor Downton Abbeys Lily James –Lady Rose in de reeks- die twenties frivoliteiten en bijhorende theepartijtjes eventjes inruilt voor pratende muizen, een betoverende peetmoeder en natuurlijk een paar glazen muiltjes. Prins van dienst: Game of Thrones acteur Richard Madden, die zeemzoet gezwijmel tegenwoordig verkiest boven de bloedige gevechten van de Zeven Koninkrijken…

1

2/

2. Kristen Stewart – Snow White and the Huntsman

Over gevechten gesproken, Kristen Stewart kon haar bloedige Twilight verleden niet loslaten toen zij in 2012 Sneeuwwitje mocht vertolken –goed voor een vechtersbaasprinses, een knokploeg van dwergen, een bijlenslingerende jager en een magische spiegel wiens vlijmscherte scherven de meeste figuranten tot Gruyère kaas omtoverde. Kick-ass!

2

3/

3. Lily Collins – Mirror Mirror

Wat een verschil met Lily Collins, die datzelfde jaar eveneens het frêle Sneeuwwitje neerzette. Zij opteerde voor een meer kindvriendelijke versie, de rol van boze schoonmoeder ging dan weer naar Julia Roberts. Heerlijke kitsch, heerlijke plaatjes…

3

4/

4. Julia Roberts –Hook

Julia Roberts was met Mirror Mirror echter niet aan haar eerste sprookje toe. De ster stond lichtjaren geleden als Tinkelbel naast Robin Williams op de set van Hook. Geen glamoureus elfje, wel een lawaaierige miniatuur hipster met –hoe kan het ook anders- pixie cut. Naar het einde van de film toe beleeft ze wel een prinsesmomentje, goed om eerder besproken hipster horror te vergeten.

4

5

5/

5. Léa Seydoux

Over naar Léa Seydoux, de Franse schone die in 2013 de muren van een betoverd kasteel mocht delen met een afgrijselijk beest –dat bij nader inzien (en een paar geannuleerde vloeken) het niet onaantrekkelijke smoelwerk van Vincent Cassel bleek te bezitten. Sprookjes op z’n Frans!9

6/

6. Drew Barrymore – Ever After

Geen magie, geen muizen met designambities, geen rijdende pompoenen voor Drew Barrymore -die in 1998 nochtans wel de oer-Assepoester neerzette in Ever After. Boze stiefmoeder van dienst was Angelica Huston, goed voor heel wat drama én tranen in het meest realistische der sprookjes.

6

7/

7. Amanda Seyfried – Red Riding Hood

Weinig realistisch dan weer aan Red Riding Hood uir 2011, waarin Amanda Seyfried de vreugdes van een rode outerwear garderobe verkent,  maar tegelijk ook haar achtertuin moet delen met een moordlustige weerwolf –you can’t have it all…

7

8/

8. Mia Wasikowska – Alice in Wonderland

Een konijnenhol induiken, koffiekletsen met een zootje ongeregeld, een rups met opiumverslaving ondervragen, golven met flamingo’s, een hartenkoningin ten val brengen en ondertussen uit de ene na de andere blauwe poppenjurk scheuren: het takenpakket van Mia Wasikowska in Tim Burtons Alice in Wonderland uit 2012.

8

9/

9. Amy Adams – Enchanted

Het zingt, het danst, het babbelt met eekhoorns: maak kennis met prinses Giselle, de meest naïeve, maar tegelijk ook hilarische der sprookjesprinsessen. Met dank aan Amy Adams.

Schermafbeelding 2015-02-02 om 15.35.34