Getest: Zéro Défaut fond de teint/poeder van Yves Rocher

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Getest: Zéro Défaut fond de teint/poeder van Yves Rocher

YvesRocherCover

Een feilloze huid zonder foutjes, dat is wat de nieuwe productjes uit het Zéro Défaut gamma van Yves Rocher ons beloven. Wat wij daarop zeggen? Eerst zien, dan geloven.

Yves Rocher staat er om bekend plantaardige en natuurlijke formules te gebruiken in hun cosmetica. Voor de nieuwe lijn, Zéro Défaut, is dat niet anders. Het gamma bestaat uit een camouflagestick, polijstpenseel, fond de teint en poeder. Die laatste twee hebben wij getest.

Wat wordt er beloofd ?

3 unieke formules, die zich vertalen in 3 nieuwe producten, ‘laten u vergeten dat u make-up draagt’. Het trio fond de teint, poeder en camouflagestick zouden namelijk perfect versmelten met de huid, een perfect kleurresultaat en een onzichtbare finish opleveren.

De font de teint is gemaakt van plantaardige en minerale pigmenten en wordt dankzij de fijne textuur onmiddellijk één met de huid, egaliseert op natuurlijke wijze en zorgt voor maar liefst 14u voor een onberispelijke dekking.

Het poeder werd verrijkt met matterend bamboepoeder, oogt natuurlijk en draagt bij tot een egale matte teint. Gebruik dit poeder en je huid wordt er alleen maar beter van, hoor ik mezelf denken. Want zo beweren de makers: dat het product je huid een heldere, transparante gloed geeft, de huidstructuur verfijnd en je huid er mooier zal laten uitzien.

Wat zegt de test?

Nadat ik mijn gezicht gewassen heb en beschermd heb met een dagcrème, pomp ik een beetje fond de teint op de rug van mijn hand. Wat me onmiddellijk opvalt is dat de dop van het flesje net groot genoeg is zodat de hoeveelheid foundation per keer mooi gedoseerd wordt. Wat me daarna opvalt is de kleur van de fond de teint die wel heel erg bruin is voor wat als ‘beige’ bestempeld werd. Hoewel dit de lichtste kleur is is dit eigenlijk nog te donker voor mijn teint.

DSC_2137

Na het aanbrengen was ik mijn handen (goed schrobben is de boodschap!) en zie ik dat de foundation zich mooi versmelt met mijn gezicht en redelijk goed intrekt. Maar feilloos of vlekkeloos is mijn teint wel niet helemaal. Wie last heeft van hardnekkige littekentjes of vlekjes in het gezicht, krijgt ze niet weg met dit product. Althans niet alleen met foundation. Misschien dat een camouflagestick in dezelfde kleur wel redding biedt.

Dan is het tijd voor de poeder en die is in tegenstelling tot de zware fond de teint vederlicht. De kleur, de lichtste in het assortiment (maar nog steeds iets te donker voor mij), is wel goed en helpt de diepe bruine ondertoon van de foundation te verbergen. Het borsteltje is fluweelzacht op de huid en neemt veel poeder op zonder te knoeien.

Conclusie?

De foundation is niet helemaal mijn ding. De kleur is te donker voor mijn huid en bovendien vind ik het product niet zo lekker geuren. Het geeft wel een stevige dekking zonder trekkerig gevoel.

De poeder maakt wel veel goed. Het product geeft al snel een mooie matte gloed. Beide producten blijven goed zitten en geven niet af, al is 14 uur wel wishfull thinking. Laten we zeggen dat het een avondje stappen zeker overleeft.

De producten van Zéro Defaut zijn gebaseerd op 4 huidskleuren: beige, rosé, doré en brun, en onderverdeeld in verschillende tinten. Zo telt de foundation 16 verschillende kleuren en de poeder en camouflagestick 8 varianten.

Prijzen variëren van €9,90 voor de camouflagestick en €12 voor het polijstpenseel tot €18,90 voor de fond de teint en de poeder. Alles is verkrijgbaar in de Yves Rocher-winkels.

(Stagiaire Kiënta Martens)