Nieuwe hoofdontwerper Gucci bekend

Geüpdatet op 1 april 2019 door Laure Vandendaele

Gucci New Petrovka Flagship Opening Cocktail Party in Moscow

De nieuwe hoofdontwerper van Gucci is bekend. Daarmee maakt het modehuis een einde aan geruchten over wie Frida Giannini zou gaan opvolgen. En nee, het is niet Tom Ford.

Hoewel her en der geruchten de ronde deden dat Tom Ford opnieuw zijn oude post bij het  Italiaanse modehuis zou bekleden , raakte vandaag bekend dat voortaan Alessandro Michele  de plak zal zwaaien in het designteam. En daarmee ging het huis voor een voor de hand liggende keuze. De 42-jarige Michele ontwerpt immers al jaren de accessoirelijn van het Italiaanse luxelabel en stuurde vorige week zijn eerste mannenlijn voor het huis de catwalk op. (lees hier meer) Die collectie werd last minute volledig omgegooid nadat bekend raakte dat Frida Giannini een maand vroeger dan voorzien de deur van het Italiaanse modehuis achter zich dicht zou trekken. De laatste lijn onder haar bewind heeft dus nooit het levenslicht gezien.

En zo komt alweer een stoelendans in de modewereld tot een einde. Gucci heeft met de aanstelling van Alessandro Michele opnieuw een hoofdontwerper,zijn eerste vrouwencollectie voor het huis wordt op 25 februari voorgesteld tijdens de modeweek in Milaan.

Alessandro Michele vorige week tijdens de mannenmodeweek in Milaan
Alessandro Michele vorige week tijdens de mannenmodeweek in Milaan

 

.