Shopping Londen: onze 5 favorieten

Geüpdatet op 1 april 2019 door ELLE België
Shopping Londen: onze 5 favorieten

cover-london

Als we niet naarstig op zoek zijn naar de laatste nieuwtjes uit modeland, zijn we te vinden in de leukste winkelstraten. Dit zijn onze aanraders in Londen!

j-crew-lon-store01

J.Crew

Betaalbare mode van een degelijke kwaliteit met toffe snits vind je hier. Het merk biedt verschillende collecties aan voor vrouwen, mannen en kinderen. Een troef? Hun uitgebreide juwelen voor vrouwen die wij elke trip naar Londen moeten gezien hebben.

Header_Browns2013

Browns

Een multimerkenboetiek met meer dan 150 bekende en minder bekende topdesigners onder één dak. Van Acné Studios, Céline, Dior, Givenchy, Kenzo tot Lanvin, Nina Ricci en Valentino: hier is waar je moet zijn. Ook Belgische mode zoals van Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Filles à Papa en Haider Ackermann krijgen een plek in deze overzichtelijke en gezellige shop. Zie je toch even het bos door de bomen niet meer, dan komt het personeel je onmiddellijk te hulp met eerlijk advies.

Selfridges_factsTSR

Selfridges

In een prachtig gebouw op de hoek met Duke Street en Oxford Street ligt het winkelimperium Selfridges met een ruime keuze aan kleding voor vrouwen, mannen en kinderen, handtassen, accessoires, decoratiespullen, technische snufjes en zelfs eten. Wij passeren graag op de schoenenafdeling voor pareltjes van Louboutin, Balenciaga, Kurt Geiger en Carvela. Goed voor big spenders of fashionista’s met een kleiner budget.

Exif_JPEG_PICTURE

Dover Street Market

Een concept store, gelegen in de gelijknamige straat waar unieke collecties met een edgy kantje kind aan huis zijn van designers als Cédric Charlier, 'onze' Raf Simons en Ann Demeulemeester, Erdem en Sacai. Naast kleding vind je er ook aparte en opvallende juwelen die wel vragen om een stevige portemonnee.

London-Liberty-1-of-1

Liberty of London

Gelegen in een antiek pand in Tudor stijl, volledig opgetrokken uit hout en met origineel visgraatparket maakt dat het gebouw alleen al een bezoek waard is. Naast de sfeervolle omgeving vind je er ook een verfijnde selectie van zowel de dure als betaalbare designers. Ook beautyliefhebbers komen volledig aan hun trekken dankzij de uitgebreide beauty- en parfumafdeling. Vooral van de nichegeuren zoals Byredo zijn wij fan. Vergeet ook zeker niet de leuke kinderjurkjes, tassen, kommetjes, toiletzakken en tal van andere accessoires te bekijken in de vrolijke bloemetjesprint van het huis.

Ik wil naar Londen:

Zin gekregen in een trip naar Londen? Maak het jezelf dan gemakkelijk en reis er in minder dan twee uur naartoe met Eurostar. Sterker nog: wie nu boekt, krijgt op vertoon van een geldig ticket 2 toegangskaartjes voor de prijs van één geldig in 8 grote musea in Londen. Op het lijstje: Tate Modern, Tate Britain, The National Gallery, National Portrait Gallery, The British Museum, Victoria and Albert Museum, British Library en Science Museum. Tickets en info op de website van Eurostar.

Zoek je nog een stijlvolle plaats om te slapen?