GETEST: Miracle Cushion van Lancôme

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: Miracle Cushion van Lancôme

MiracleCushion_all_shades

We hebben er lang op moeten wachten maar binnenkort is de allereerste cushion foundation ook in Belgische beautyafdelingen verkrijgbaar. In februari lanceert Lancôme als allereerste hun ‘Miracle Cushion’, een handig hybride product voor een natuurlijke teint.

WAT? Zoals de naam al doet vermoeden heeft een cushion foundation iets met een ‘kussentje’ – al vergelijk je het beter met een sponsje – te maken. Dat sponsje is doordrongen door een bijzonder vloeibare foundation die je met een zachte pad-applicator op het gezicht aanbrengt. Het (navulbare) sponsje en de pad-applicator zitten handig verpakt in een poederdoos die zo in elke handtas kan. Elk doosje is ook voorzien van een spiegeltje waardoor je je foundation overal snel en gemakkelijk kan bijwerken.

1/

HOE? Je gezicht opmaken met de Miracle Cushion is eenvoudig. Maak de pad-applicator gebruiksklaar door die zachtjes in het vochtige sponsje te duwen. Eén keer drukken volstaat om voldoende product op de applicator te krijgen. Stop je vingers onder het lintje van de applicator en dep het product zachtjes in de huid. Rol de applicator over je gezicht om de foundation goed mogelijk in je huid te werken. Hoe meer laagjes je aanbrengt, hoe beter je oneffenheden en roodheden wegwerkt.

alsbasis

Krijg een vederlicht resultaat door met de applicator lichtjes op het oppervlak van het kussentje te kloppen. Breng eerst aan in het midden van het voorhoofd en werk uit naar de buitenkant van het gezicht. Herhaal op jukbeenderen en de kin.

BBofCCCreamDruk de applicator voorzichtig op het kussentje  voor een egaal, helder en natuurlijk effect . Begin licht deppend op het voorhoofd van het midden naar de buitenkan t van het gezicht. Doe hetzelfde op de gewenste zones, altijd van het midden naar buiten toe.

FoundationDruk de applicator wat dieper in het kussentje voor een optimale dekking.  Glij met de applicator van het midden van het voorhoofd over de andere zones naar de buitenkant van het gezicht.

2/

MiracleCushion_StillLife_2
VOORDELEN?

Natuurlijk resultaat: omdat je de Miracle Cushion in laagjes op je gezicht aanbrengt, bepaal je zelf hoe dekkend het resultaat is. De kleine lichtreflecterende deeltjes zorgen voor een subtiele glanzende finish en een gezond uitziende huid.

Beschermingsfactor: dankzij de SPF23 is de huid beschermd tegen UVA- en UVB-stralen

Verhelderend vermogen: de formule werd verrijkt met een depigmenterend extract van dennennaalden. De teint is helder, stralend, transparant en perfect.

Hydraterend duo: de combinatie van verzachtende esterolie en glycerine verbetert het vochtgehalte van de huid, die zachter en gladder wordt. De heilzame en hydraterende werking duurt 4 uur.

Navulbaar: omdat je huidskleur niet het hele jaar door dezelfde is, kan je de sponsjes in de poederdoos makkelijk en snel veranderen. Zo bespaar je een nieuwe verpakking, wat dan weer beter is voor het milieu.

NADELEN:

De prijs. 42 euro voor een slimme getinte dagcrème is niet weinig

Hygiëne? Het lijkt me niet bijzonder hygiënisch om de pad keer op keer in het sponsje te duwen en daarna op je gezicht te deppen. Spoel de applicator dus regelmatig met warm water en een zachte zeep. Hou ook de rest van de verpakking foundation vrij door die schoon te maken met een tissue.

3/

GETEST: Als grote liefhebber van natuurlijk ogende BB en CC creams of transparante foundations (voor overdag), was ik enorm benieuwd om de Miracle Foundation te ontdekken. Aanvankelijk was het even zoeken hoe ik het beste met de applicator werkte maar ik had al snel door dat rollende en zachtjes deppende bewegingen voor het meest egale resultaat zorgden. Smeren of vegen doe je beter niet, dan trek je strepen op je gezicht en veeg je eerder aangebrachte laagjes gewoon weg.
Echt dekkend is de Miracle Foundation (Tint 01 – Pure Porcelaine) niet, zo zijn roodheden zelfs na verschillende laagjes niet helemaal gecamoufleerd. Wie meer dekking wil, moet hier en daar dus met een concealer werken. Het is eenvoudig om met de applicator ook moeilijke plekjes zoals net naast de neusvleugels en onder de ogen te bereiken. Dit door de pad-applicator simpelweg op te rollen en het topje op de huid te deppen.
Hoewel de Miracle Cushion niet alle oneffenheden wegwerkt, gebruik ik het product heel graag als basis voor een natuurlijke dagmake-uplook.. Verwacht van deze Miracle Cushion geen mirakels maar wie tevreden is met een transparante, dewy en verzrogde teint moet dit mirakelkussentje zeker een kans geven.

De 'Miracle Cushion' van Lancôme is verkrijgbaar vanaf 15 februari

Prijs: 42 euro
Vulling: 30 euro