STIJLRADAR: wat draagt prinses Mathilde op de troonswissel?

Geüpdatet op 24 juli 2013 door Isabelle
STIJLRADAR: wat draagt prinses Mathilde op de troonswissel?

prinses Mathilde prins FilipWe zijn het niet altijd eens met wat prinses Mathilde draagt. Als ze echter wel onze goedkeuring wegdraagt, is dat voor de volle 100%. Waar ze de ene dag in oubollig mantelpakje opdaagt, straalt ze de volgende als een pure filmster. Belgische ontwerpers –zowel beginnend als gevestigd talent- hebben een speciaal plaatsje in haar hart en garderobe. Benieuwd welk modehuis haar zondag mag kleden? De kanshebbers:

A. Eén van de meest beloftevolle ontwerpers van de natie: Jean-Paul Lespagnard draagt de kleuren van België hoog in het vaandel. Hij bewees het nog maar eens met zijn Gilles de Binche collectie vorig jaar: de ontwerper combineert de tradities van ons land moeiteloos met zijn moderne surrealisme.
Jean-Paul Lespagnard
B. Geen koninklijke aangelegenheid zonder Edouard Vermeulen en zijn onoverwinnelijke modehuis Natan. De ontwerper wist een plaatsje in de Oranjegekte te veroveren op de kroning van de Nederlandse koningin Maximà. De kans dat hij dat kunstje voor zijn eigen toekomstige vorstin herhaalt, is bijzonder groot. Vergeet ook niet dat hij instond voor haar trouwjurk -een ontwerp voor die andere grote dag in Mathildes leven.

trouwjurk prinses Mathilde
C. Wat ons écht zou bekoren? Mathilde in Maison Martin Margiela: conceptuele mode voor een moderne koningin. We verwachten ons nu ook weer niet aan monstermaskers of een donsdekenjas, maar torenhoge muitljes in plexiglas aan de poezelige voetjes van de prinses: dat zou pas een statement zijn.

Maison Martin Margiela

Geen gekroonde hoofden zonder de obligate hoedenparade. Wie  zal hét hoofddeksel tekenen op Mathildes grote dag?

A. Fabienne Delvigne voorziet Mathilde, haar schoonmoeder en schoonzussen al jaar en dag van elegante, majestueuze hoeden. Zij is dan ook de meest voor de hand liggende keuze.

Fabienne Delvigne Mathilde
B. Toch zetten we ook Elvis Pompilio en zijn handgemaakte kunstwerkjes niet buitenspel. Een hyperorigineel en kunstig hoofddeksel voor een historische dag.

C. Christophe Coppens is officieel geen hoedenmaker meer en gaat tegenwoordig als kunstenaar door het leven. Als iemand hem echter éénmalig uit zijn vervroegd pensioen kan charmeren, is het Mathilde wel. Hoe leuk zou het zijn, moest de toekomstige koningen der Belgen–in navolging van Lady Gaga en Rihanna- de allerlaatste uitzinnige creatie van de talentvolle ontwerper showen? In schoonheid afsluiten, noemt men dat.
Christophe Coppens Rihanna