5 don’ts tijdens het wassen van je haar

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Britt Valkenborghs
5 don’ts tijdens het wassen van je haar

haar
Je haar op de juiste manier wassen, hoe moeilijk kan het zijn? Toch zijn er belangrijke tips & tricks om ervoor te zorgen dat je haar er, na een douchebeurt, even glanzend en gezond uitziet, als wanneer je net van de kapper komt. Een korte opsomming van de belangrijkste don'ts

1. Je wast je haar te vaak
Dat we onze weelderige haardos te vaak wassen, dat is intussen geen geheim meer. Toch nog een kleine reminder: In plaats van je haar elke dag te wassen, probeer dit te verminderen naar maximum 3 keer per week. 

2. Je gebruikt heet water
Een hete douche mag dan wel kalmerend werken, echt gezond voor je haar is het niet. In tegendeel zelfs, de te warme temperatuur zorgt voor droos en futloos haar.

3. Je gebruikt de verkeerde shampoo
Net als bij je gelaat, is het erg belangrijk om ook voor je haar de juiste formule te kiezen. Heb je erg droog haar, of wordt het net snel vettig? De juiste shampoo verhelpt de meeste kwaaltjes. Durf ook te investeren in een iets duurdere en kwalitatievere shampoo om je coupe écht te verwennen.

4. Je gebruikt geen conditioner, of geeft de verzorging niet voldoende tijd
Geduld is een schone deugd, ook onder de douche. In tegenstelling tot shampoo heeft conditioner echt wel genoeg tijd nodig om z'n werk te doen. Breng je conditioner in vanaf de middenlengte tot de puntjes, gebruik een kam om knopen te vermijden en wikkel je haar vervolgens even in een handdoek om de conditioner te laten werken.

5. Je gaat te ruw om met je net gewassen puntjes
Je mag dan wel de douche uit zijn, het werk is nog niet afgelopen! Smeer een verzorgend serum op je handdoek droge puntjes van je haar (voorzichtig droogdeppen is het geheim!) vooraleer je het blootstelt aan de hitte van een haardroger.