In beeld: de 25 beste man buns

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
In beeld: de 25 beste man buns

Zoom op het slordige dotje! Niet op het hoofd van modellen-op-de-terugweg-van-de-fitness, ook niet bovenop Britney Spears’ uitvallende extensions… maar wel bij mannen!

De zogenaamde man bun -het woord „chignon” bestaat niet in het mannelijk woordenboek- verhuisde de laatste jaren van tennisvelden naar de rode loper. Waar vroeger vooral surfgoden, tennissterren en andere ballenprofessionals om utilitaire redenen voor het kapsel gingen, combineren acteurs hun smoking tegenwoordig met een haastig bijeengeraapt bolletje haar. Experts zijn formeel: dit jaar breekt de coupe helemaal door!

Wetenschappers bogen zich over het fenomeen en kwamen met twee verklaringen voor het succes van de trend. Ten eerste omarmen mannen er hun vrouwelijke kantje mee, wat wij stiekem razend sexy van hen vinden -het klassiek gevalletje metroseksueel. Mannen zelf associëren het dan weer met Samuraï, Maori en andere langharige krijgers -een al even klassiek gevalletje macho. Twee vliegen in één klap dus, iedereen blij, en een hoop in chignons -sorry mannen- gedraaide haardossen dit jaar. Hot or not? Aan jou om te oordelen: