10 handige apps tijdens de blok

Geüpdatet op 29 augustus 2018 door ELLE België
10 handige apps tijdens de blok

baad

Technologisch duwtje in de rug tijdens de pijnlijk lange blokweken. Ze helpen je orde op zaken te stellen, te studeren, te ontspannen, beter te ademen (meer zuurstof in je hersenen = heldere antwoorden op je examen): dit zijn de 10 apps die je door de blok heen helpen!

1/

De discipline apps:

la_revanche_d_une_blonde_legally_blonde_2001_portrait_w858

1. Study: eentje voor wie zelf de bib te luidruchtig vindt. Deze app doet aan zogenaamde noice canceling en schakelt het minste geluidje rondom jou uit. Oortjes insteken, play indrukken en 45 minuten lang genieten van oorverdovende stilte!  Beschikbaar op App Store en Android.

2. Blockblock: onmogelijk te studeren als je om de haverklap Whatsapps, berichten op Twitter en Instagram likes binnenkrijgt. Blockblock heeft de discipline die jij mist en blokkeert voor jou je geliefde smartphone  -je hoeft alleen vooraf te programmeren hoelang deze „blokkade” moet duren. Telefoontjes krijg je wel binnen, maar dan in stilte met enkel een melding op het scherm. Beschikbaar op Android.

3. Evernote Peek: ondervragen anno 2014. Deze app maakt het mogelijk gesproken nota’s te nemen én die achteraf te testen tijdens een quiz -het wordt nog een spel ook! Beschikbaar op App Store.

tab1

4. Trello: een app voor groepswerkers. Je kan er gemeenschappelijke doeleinden opstellen, check-lists opmaken en je studiegenoten op tijd en stond motiverende berichten sturen.  Beschikbaar op App Store en Android

2/

Handige apps

org

5. Xtreme Clock: het is de grootste angst van menig student: je examen missen omdat je je overslapen hebt. Deze app garandeert een zachte, maar zekere wake-up call met dank aan crescendo muziek. Addertje onder het gras: wie beslist te snoozen of -horror- de wekker uit te zetten, moet eerst een wiskundig probleem oplossen… Beschikbaar op Android.

6. Silence: nog zo’n worst case scenario: je telefoon gaat af in volle aula. Met deze app geef je op voorhand de uren en data van je examens door, waarop je gsm automatisch in stille modus gaat. Dat is dan weer één probleem minder om aan te denken. Beschikbaar op Android.

7. Planner HD: ben je een warhoofd? Geen paniek: tijdens de blok neemt dit ultraheldere, organisatorische brein het van je over. De app plant al je taken en levert je zelf statistieken op -kwestie van te weten hoeveel uur je aan een bepaald vak (of een uit de hand gelopen pauze) hebt besteed. Beschikbaar op App Store.

screen480x480-3

8. Ma moyenne: Een revisor op zakformaat: voer je nota’s in en krijg je gemiddelde resultaat meteen opgestuurd. Handig om veel gemaakte fouten te achterhalen (en voorkomen) én om kostbare minuten te winnen. Beschikbaar op App Store

3/

Apps tegen de stress

blonde

9. Relaxing sounds of nature: Vergeet even je bureau en droom weg in een tropisch woud, kalme oceaan of verlaten woestijn -dat met dank aan de 48 ontspannende natuurgeluiden van deze app. Geluiden die trouwens heel bevorderend werken op je nachtrust. Beschikbaar op App Store. 

10. Breathe Mate: Het is onbegonnen werk om alle voordelen van een goede ademhaling op te noemen. Tijdens de blok helpt het je te ontspannen, helder te denken en actiever te werken. Deze app leert je de „1-4-2″ methode, waarbij je op welbepaalde momenten moet inademen, adem inhouden en weer uitademen. Resultaat: je wordt rustiger én energieker tegelijk. Beschikbaar op App Store.