Tien sterren en hun lookalikes

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Tien sterren en hun lookalikes

lookalikeshoofdHoly Pout! De eerste beelden van Gina Gershon als Donatella Versace zijn publiek gemaakt en het resultaat is ronduit indrukwekkend.

De 51-jarige actrice vertolkt de Italiaanse ontwerpster in de biopic House of Versace, op het grote scherm te zien vanaf 5 oktober. Hoe de Amerikaanse haar opmerkelijke metamorfose aanpakte? Haar neus werd vervormd door middel van vooraanstaande make-up technieken (noem het gerust abstracte kunst) en de karakteristieke pruillip van Versace werd bekomen  door watten onder haar bovenlip te proppen. Moet niet comfortabel zijn geweest, maar het resultaat is er. Gershon is niet de enige die in de huid van een icoon kruipt. Ook deze dames gingen voor een transformatie, de één al wat geslaagder dan de ander.

lookalike1

1/

Lookalike2Eén van de meest gewaagde films van het jaar ging vorige week in première in Londen. In ‘Diana’ vertolkt de Australische Naomi Watts de legendarische Lady Di, een controversiële rol waar velen voor bedankten. De overleden prinses ligt immers nog steeds erg gevoelig in Britse harten.

2/
lookalike3Nog zo’n hartenkoningin die een Hollywoodsausje krijgt. Grace Kelly, de Amerikaanse actrice die het tot prinses van Monaco schopte, wordt vertolkt door Nicole Kidman in ‘Grace of Monaco’.  Elegant en fragiel: zo zou je beide vrouwen kunnen omschrijven.
3/

lookalike4Donatella Versace is niet de enige ontwerpster die het grote scherm haalde. Coco Chanel werd reeds verschillende keren verfilmd, het meest overtuigende door de Franse actrice Audreu Tautou in Coco Avant Chanel.

4/

lookalike5The Kennedys: een TV-reeks die nooit het gewenste succes behaalde. Nochtans lijkt Katie Holmes als twee druppels water op de voormalige presidentsvrouw Jackie Kennedy.

5/

lookalike 6Groot is de gelijkenis tussen Reese Witherspoon en de legendarische country zangeres June Carter niet. De acteerprestatie van Reese in Walk The Line is dan weer zo overtuigend dat we dit detail door de vingers zien.
6/
lookalike7Meryl Streep nam de rol van Margareth Thatcher in The Iron Lady met tonnen haarlak op zich.

7/

Lookalike 8Marilyn Monroe, toch niet zo vrolijk als we dachten, magistraal vertolkt door Michelle Williams in My Week With Marilyn.

8/
lookalike10

Katharine Hepburn, door Cate Blanchett in The Aviator.

9/
lookalike11

Gekroonde hoofden zijn favoriet als het op biopics aankomt. Ook de Engelse koningin Elisabeth II mocht eraan geloven, al kreeg ze van actrice Helen Mirren een zachte behandeling in The Queen.