DIY: 10 x originele kerstdecoratie

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
DIY: 10 x originele kerstdecoratie

DIY kerstdecoratie

Wil je dit jaar uitpakken met een rijk versierde kersttafel? Ga dan gewoon zelf aan de slag met deze 10 makkelijke ideeën. 

1/

1. Een bos van kerstbomenkerstboom

Zet je graag iets in het midden van de tafel, maar ben je de talloze bloemstukjes beu? Maak dan zelf een paar schattige kerstbomen om de feesttafel op te leuken. Haal wat kegels van papier-maché, wat schuurpapier en een spuitbus in een leuke kleur uit de knutselwinkel. Deze tutorial zet je alvast verder op weg.

2/

2. Een tafelloper

tafeldeco

Mag het wat meer zijn? Maak dan je eigen tafelloper die de eyecatcher van de avond wordt. Kies zelf de kleuren en vouw patronen in verschillende vormen en lijm ze tot slot aan elkaar. Het volledige stappenplan kan je volgen op de blog Green Wedding Shoes.

3/

3. Servetringen

servetringen

Niets is zo elegant als een mooie opgerolde servet in een servetring. Maak er zelf, uiteraard helemaal in het teken van Kerstmis, door een ketting van houten kralen vast te rijgen met een kerstbal. Of knip leuke dennenboompjes uit en bind ze met een touwtje om het servet heen. Werk het tot slot af met een groen dennentakje.

4/

 

4. Feestelijke glazenglazen

Kunnen je champagneglazen wel een update gebruiken? Dompel ze dan onder in, bij voorkeur, feestelijke gouden verf. Op deze website wordt stap voor stap uitgelegd hoe je er aan begint.

5/
5. Sfeervolle kaarsen

kaarsen

Kerstmis staat voor gezelligheid en daarbij horen uiteraard kaarsjes. Dit jaar zet je geen saaie theelichtjes meer op tafel, maar pak je uit met een creatieve kaarsenhouder. Jo-Anna van de blog A Pretty Life legt je uit hoe je er aan begint.

6/

6. Creatieve bestekleggers

vorken

Nooit meer vlekken op je nieuwe tafelkleed dankzij deze zelfgemaakte bestekleggers. Ze zijn niet alleen functioneel, maar kunnen volledig worden afgestemd op de rest van de tafeldecoratie. De Franse blog Griottes geeft je alvast inspiratie.

7/

7. Bestekhouders uit jute

servethouders

Steek je liever je bestek in houders in plaats van het gewoon op tafel te leggen, dan heeft Jamielyn van I Heart Naptime goed nieuws. Op haar blog kun je stap voor stap volgen hoe je feestelijke bestekhouders maakt uit jute.

8/

8. Gepaste onderleggers

placemat

Onderleggers beschermen niet alleen je tafelkleed tegen vlekken, ze verfijnen ook je tafel. Frauke en Arne van The Life Factory maken er uit jute, maar ander materiaal, versieringen of kleuren zijn natuurlijk ook mogelijk. Laat je fantasie de vrije loop, hier staat alvast een goede techniek om te starten.

9/

9. Gevouwen servetten

servettenvouwen

Geplooide servetten zijn de decoratietip bij uitstek voor een feestelijke tafel. Om helemaal bij de kerstsfeer te blijven, kan je de servetten plooien als een kerstboom. Klinkt moeilijk? Niet als je deze video van Handimania eens bekijkt.

10/

10. Kartonnen appeltjes

tafeldeco2

Niets geeft een tafel zoveel eigenheid dan een zelfgemaakte decoratie. Met al een paar restjes karton, touw, lintjes en twijgjes kan je al wat moois in elkaar knutselen. De blog Design Sponge zet je op weg.

(Via Elle Belgique, Stagiaire Kiënta Martens)